Chicagu prvi poraz po petih zaporednih zmagah

Chicago Blackhawks so klonili Pittsburg Penguins. Med slednjimi se je najbolj izkazal Jevgenij Malkin.

Objavljeno
21. december 2011 08.55
Posodobljeno
21. december 2011 09.07
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si
New York - Hokejisti Pittsburgh Penguins so v severnoameriški ligi NHL s 3:2 premagali Chicago Blackhawks, ki so po petih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz, poroča STA. V vrstah pingvinov se je najbolj izkazal Jevgenij Malkin, ki se je s tremi podajami po točkah (39) pridružil najboljšim v prvenstvu NHL.

Ruski zvezdnik je bil podajalec pri vseh treh zadetkih svojega moštva, ki so jih dosegli Chris Kunitz, James Neal in Tyler Kennedy. S tem je vsaj po točko zbral na vseh šestih tekmah, odkar se je na seznam poškodovanih vrnil kapetan Sidney Crosby. Za vodilno ekipo lige NHL Chicago sta v zadnji tretjini zadela Jonathan Toews in Viktor Stalberg.

Winnipeg Jets so po kazenskih strelih v domači dvorani MTS z 2:3 izgubili proti N.Y. Islanders. Junak tekme je bil P.A. Parenteau, ki je za goste najprej zadel v rednem delu, nato pa bil uspešen tudi pri kazenskem strelu, s katerim je otočanom prinesel zmago. Poleg Parenteauja je pri izvajanju kazenskih strelov natančno meril še Frans Nielsen, ki je prav tako premagal vratarja Winnipega Ondreja Paveleca.

New Jersey Devils so v Newarku visoko (1:4) klonili proti N.Y. Rangers. Marian Gaborik, ki je tokrat za goste zadel dvakrat, je s prvim golom dosegel 600. točko NHL v karieri. Poleg tega je bil še podajalec pri zadetku Artema Anisimova v drugi tretjini. Rangerji so vragom prizadejali prvi poraz po štirih zmagah v nizu. Edini gol za gostitelje je dosegel Travis Zajac.

Washington Capitals so bili s 4:1 boljši od Nashville Predators, Ottawa Senators so prav tako s 4:1 premagali Buffalo Sabres, Calgary Flames pa so bili z 2:1 boljši od Minnesota Wild. Zmago v gosteh so vknjižili še Phoenix Coyotes, ki so na Floridi z 2:1 premagali panterje.

Izidi:

Winnipeg Jets - N.Y. Islanders 2:3 (po kazenskih strelih)
New Jersey Devils - N.Y. Rangers 1:4
Washington Capitals - Nashville Predators 4:1
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 3:2
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4:1
Florida Panthers - Phoenix Coyotes 1:2
Calgary Flames - Minnesota Wild 2:1