Črna nedelja v praznem Tivoliju

Olimpije že danes proti Dornbirnu – Krošelj na Švedsko.

Objavljeno
24. oktober 2016 01.11
Alagić Adis, št 91 Olimpija, pred italijanskim vratarjem na hokejski tekmi med Olimpijo in Bolzanom v Ligi Ebel. Ljubljani, Slovenija 23.oktobra 2016. [hokej,Liga Ebel,HK Olimpija Ljubljana,Bolzano]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – O tem, da Olimpija vnovič nima realnih možnosti za uvrstitev v končnico EBEL, čivkajo že vrabci po tivolskem parku, vseeno pa najzvestejši privrženci vedno znova upajo na kakšno presenečenje. Včeraj ga niso dočakali, Bolzano je prepričljivo zmagal (4:0), nova priložnost za zmaje bo že drevi z Dornbirnom (Tivoli, 19.15).

Včerajšnja predstava bo šla hitro v pozabo, pravzaprav bodo o njej še najbolj razpredali tisti, ki se vedno znova sprašujejo, kako dolgo bo ljubljanski klub še vztrajal v najvišjem tekmovanju na regionalni ravni. Olimpija je namreč spet – tako kot od začetka že v prejšnji sezoni – prikovana na dno lestvice, tribune so v mestu z lepo hokejsko tradicijo iz tedna v teden bolj prazne. Sinoči se je v Ljubljani zbralo le 500 zanesenjakov, pa še ti so hitro začeli tarnati, saj so gostje po pičlih treh minutah vodili že z 2:0.

Domače moštvo se ni vdalo, toda podobno kot dva dni prej v Celovcu spet ni pokazalo zbranosti in tistega nujnega zmagovalnega gena za končni uspeh. Pemov strel je ustavila vratnica, še nekaj obetavnih domačih akcij je hitro šlo po zlu, tudi z dvema igralcema več na ledu. Bolj izkušeni in učinkoviti gostje so domačo nespretnost kaznovali in si zasluženo priborili nove tri točke za čvrsto mesto v zgornji polovici lestvice razširjenega avstrijskega prvenstva. Pred Olimpijo bo sicer nova priložnost drevi proti sosedom z dna lestvice iz Dornbirna, a že pred uvodnim reprezentančnim premorom kaže zapisati, da imajo v Tivoliju spet mučno sezono porazov in boja za preživetje.

Vsaj nekaj dobre volje pa je sinoči prinesla novica o novi pogodbi Gašperja Krošlja. Junak iz reprezentančnih vrat bo poslej branil na Švedskem, v drugem kakovostnem razredu pri moštvu AIK.