DeBoer k Morskim psom, novi trener tudi pri Buffalu

Po sedmih letih je vodstvo NHL moštva San Jose Shark odpustilo trenerja Todda McLellana in najelo Petra DeBoerja.

Objavljeno
29. maj 2015 10.50
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Sezona v severnoameriški hokejski ligi gre h koncu, številna moštva, ki so s tekmami končala pa so že začela s kadrovanjem. Tako je novega trenerja dobila ekipa Buffalo Sabres. Moštvo bo prevzel Dan Bylsma, ki je leta 2009 s Pittsburgh Penguins. Zamenjal bo Teda Nolana, ki ga je vodstvo Buffala odpustilo lanski mesec zaradi slabih rezultatov.

Bylsmo pa so pri Pittsburghu odslovili junija lani, čeprav je leta 2009 kot novinec osvojil ligo NHL. Zdaj novi trener Buffala je ameriško hokejsko reprezentanco vodil na zadnjih olimpijskih igrah v Sočiju, skupinski del končal brez poraza, a na koncu ostal brez medalje na četrtem mestu. Na letošnjem svetovnem prvenstvu na Češkem je bil pomočnik selektorja, ZDA so osvojile bron.

Za trenersko menjavo pa so se odločili tudi pri moštvu San Jose Sharks. Morski psi si nadvse želijo Stanleyjevega pokala, zato je tudi vodstvo prejšnji mesec odpustilo Todda McLellana, ki je bil trener sedem let. Vodstvo je zdaj na trenersko mesto postavilo Petra DeBoerja, ki je že sredi sezone končal delo pri moštvu New Jersey Devils. Na minulem SP na Češkem je bil pomočnik kanadskega selektorja McLellana, ki je od prejšnjega tedna novi trener moštva Edmonton Oilers.