Dejan Varl novi trener Jesenic

Na trenerskem stolčku je zamenjal novopečenega selektorja slovenske hokejske reprezentance Nika Zupančiča.

Objavljeno
15. junij 2015 23.06
lvu Varl hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Jesenice - Državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, imajo novega trenerja. Namesto Nika Zupančiča, ki je nedavno sédel na selektorski stolček, se na klop članske vrste vrača dolgoletni igralec železarjev Dejan Varl, to pot kot glavni trener. Enainštiridesetletna nekdanja jeseniška desetica se bo javno predstavila na občnem zboru konec meseca, takrat bo znan tudi njen pomočnik.

»Potem ko sem bil že pomočnik trenerja članske ekipe in po treh sezonah dela pri mlajših kategorijah mi ta ponudba pomeni velik izziv in sem jo zato brez pomislekov tudi sprejel. Mislim, da bo odslej povezava med člansko zasedbo in podmladkom še boljša. Črpati je potrebno iz domače baze mladih fantov, le tako lahko zagotovimo pravi napredek in svetlo prihodnost našega hokeja. Čas, ko smo se borili zgolj za preživetje jeseniškega hokeja, je mimo, zdaj je treba vse skupaj dvigniti na višjo, profesionalno raven. Spremeniti moramo miselnost in pripraviti igralce na korak naprej,« je poudaril Varl, ki ga je sicer z njegovim dosedanjim delodajalcem, HD mladi Jesenice, vezala še enoletna pogodba.

Da je Dejan zadostil vsem zahtevanim kriterijem pri izbiri novega trenerja, je potrdil tudi predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar: »Iskali smo mladega, delavnega in ambicioznega trenerja, po možnosti iz domačega okolja in z izkušnjami, tako igralskimi kot trenerskimi, iz lige EBEL. Želeli smo si strokovnjaka, ki dobro pozna želje, strast, pasti in radost hokeja v jeseniškem okolju. Veseli nas, da smo vse to našli v Dejanu Varlu.«