DP: Vse kaže na večni derbi v finalu

Hokejisti Jesenic so v prvi tekmi polfinala državnega prvenstva premagali Celje z 11:3, Olimpija pa Slavijo s 5:0.

A. V.
pon, 20.03.2017, 21:09

Jesenice/Ljubljana - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi tekmi polfinala državnega prvenstva premagali ECE Celje z 11:3 (1:1, 3:1, 7:1). Moštvi igrata na dve zmagi, drugo tekmo v Celju pa so zaradi obveznosti Jeseničanov v alpski ligi prestavili na naslednji teden.

Današnja tekmeca sta bila nasprotniki v polfinalu že lani, takrat se je začelo s presenečenjem, saj so prvo tekmo dobili Celjani, v finale pa so se nato le uvrstili Jeseničani z 2:1 v zmagah.

Do letošnjega polfinala so Gorenjci prišli z gladko zmago proti Crveni zvezdi, Celjani pa so prav tako v dveh tekmah v četrtfinalu premagali MK Bled.

Danes so podprvaki z Jesenic, ki se v teh dneh borijo na dveh frontah, saj nastopajo tudi v polfinalu alpske lige, potrdili teoretični status favorita in visoko zmagali.

Celjski tekmeci so začeli podobno kot lani in dvakrat povedli. Domači so tako nekoliko nepričakovano lovili zaostanek z 0:1 in 1:2, po polovici tekme pa so s tremi goli v petih minutah postavili stvari na pričakovano mesto.

Dokončno je bilo vse jasno v 48. minuti, ko so domači v pol minute dosegli dva zadetka za vodstvo s 7:2, pozneje pa so dodobra napolnili mrežo Celjanov.

Časovni okvir nadaljevanja te tekme državnega prvenstva je še nekoliko nedorečen. Krovna zveza HZS je danes sporočila, da so zaradi igranja Jeseničanov v regionalnem tekmovanju (druga polfinalna tekma z Asiagom jih čaka v sredo) prestavili za četrtek načrtovani drugi dvoboj v Celju, ki ga bodo izvedli naslednji teden, termina pa še niso določili.

Tudi Olimpija brez težav

Ljubljanski ekipi sta se letos spet srečali v končnici DP. Pred skoraj natančno enim letom zmaji niso imeli težav z ekipo iz Zaloga, v dveh tekmah so zmagali s 3:0 in 8:1.

Pred letošnjim polfinalnim obračunom so zeleno-beli imeli dolg tekmovalni premor, saj so že sredi februarja končali nastope v ligi Ebel, v končnici DP pa nadaljevali šele prejšnji teden, ko so zanesljivo v dveh tekmah izločili Maribor. Slavija je imela na poti do polfinala malenkost več dela, v dveh tekmah pa je moral premoč priznati kranjski Triglav.

Danes so branilci naslova hitro prišli do vodstva, po sedmih minutah je bilo 2:0. Pozneje je bila Slavija bolj enakovreden tekmec, ni pa dosegla zadetka za približanje. V nadaljevanju so bili nevarnejši domači, imeli precej priložnosti, izkazal pa se je vratar gostov Jure Pavlič z nekaj lepimi obrambami. Povsem brez dela ni bil niti domači vratar Tilen Spreitzer, ki pa mu ni bilo treba po plošček v mrežo. Dva gola Žige Pešuta z igralcem več ob koncu drugega dela pa sta dokončno odločila tekmo.

Po zaostanku 0:5 so imeli v zadnjem delu ob nekaj "power playih" tudi igralci Slavije priložnosti za vsaj častni zadetek, a so dvoboj končali z ničlo.

Druga in morda že odločilna tekma za vstop v finale bo v četrtek v Zalogu.

 

Olimpija - Playboy Slavija 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Fajdiga, Četanc, Miklič (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Bussieres (Guimond, 5.), 2:0 Gabor (K. Čepon, 7.), 3:0 Pešut (Planko, Guimond, 35.), 4:0 Pešut (Mušič, Planko, 37.), 5:0 Uduč (M. Čepon, K. Čepon, 42.).
Kazenske minute: Olimpija 18, Playboy Slavija 16 + 10.

Sij Acroni Jesenice - ECE Celje 11:3 (1:1, 3:1, 7:1)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 300, sodniki: Zrnič, Pagon, Bohinc (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Zupanc (Ogrizek, 6.), 1:1 Kalan (Ankerst, Rajsar, 16.), 1:2 Ribič (Rakanovič, Grahut, 24.), 2:2 Rajsar (Kalan, Ankerst, 32.), 3:2 Di Casmirro (Sotlar, Logar, 34.), 4:2 Čimžar (Kalan, Cerkovnik, 38.), 5:2 Jezovšek (Čimžar, Kalan, 46.), 6:2 Sotlar (Di Casmirro, Logar, 48.), 7:2 Oraže (Sotlar, Pance, 48.), 8:2 Rajsar (Magovac, Ankerst, 49.), 9:2 Kalan (Čimžar, Cerkovnik, 49.), 10:2 Jezovšek (50.), 10:3 Rakanovič (Leber, 51.), 11:3 Di Casmirro (Sotlar, Pance, 54.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, ECE Celje 10 + 10.

Prijavi sovražni govor