Dvorana Anžeta Kopitarja?

Po novem uspehu hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so mu na vstopu na Hrušico v pozdrav postavili napis Kopiwood.

Objavljeno
27. junij 2014 01.56
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Hrušica – Po novem uspehu hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja so mu na vstopu na Hrušico v pozdrav postavili napis Kopiwood. Tako kot Hollywood zaznamuje Los Angeles, Kopitar izjemno zaznamuje ne le jeseniški in slovenski, ampak hokej na najprestižnejši ravni, v ligi NHL.

Na Jesenicah bi radi Anžeta Kopitarja in Stanleyjev pokal videli tudi v Podmežakli, kjer so ga hokejski navdušenci – ob siceršnji tekmovalni suši v dvorani – spodbujali ob televizijsih prenosih tekem finala NHL.

S Kopijevim uspehom navdahnjen jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger bi dvorano Podmežakla preimenoval v dvorano Anžeta Kopitarja. Vendar se je treba bati, da bo z lovorikami ovenčan otrok hokejskih Jesenic županovo pobudo zavrnil, saj mu gotovo ni vseeno, ali bi njegovo ime krasilo – prazno dvorano.

Na Jesenicah se sicer rojeva nov hokejski klub. Anže Pogačar s sodelavci obljublja transparentno zgodbo, ki bo v Podmežaklo spet pripeljala zaupanje (igralcev, osebja, sponzorjev, gledalcev, lokalne skupnosti). Vendar je javno okrcal župana, češ da je snedel obljubo, saj ga dva tedna niso mogli priklicati na telefon, da bi se skupaj udeležili sestanka s pokroviteljem, ki je novemu klubu obljubil 50.000 evrov. Župan odgovarja: »Vrata moje pisarne so vedno odprta in me lahko z razmeroma malo truda doseže vsak, ki si tega res želi.« Se zaupanje s tem krepi?