EBEL: kar deset golov v mreži zmajev

Hokejisti Olimpije so v 16. kolu lige EBEL v Tivoliju izgubili proti Red Bull Salzburgu z 2:10 (0:4, 0:5, 2:1).

Objavljeno
30. oktober 2016 21.04
lvu*Hokej
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Nova tekma, nov poraz za hokejiste Olimpije v ligi EBEL. Tokrat še dodatno boleč, saj so Ljubljančani v dveh tretjinah dobili v svojo mrežo kar devet zadetkov, na koncu pa klonili z 2:10.

Za to se lahko zahvalijo tudi gostom, ki so po vodstvu z 9:0 popustili, kar so Ljubljančani izkoristili in z dvema goloma omilili poraz. Pred tem pa so bili povsem nebogljeni in brezvoljni. Videti je bilo, da so se predali že pred tekmo, saj je trener Bojan Zajc počitek namenil prvemu vratarju Jeffu Frazeeju, nadomestil ga je Jakob Raišp, ki pa ni imel svojega dneva, tako da igralci v vratarju niso imeli vetra v hrbet.

Gostje so premoč na ledu dokazali že po dobrih šestih minutah tekme. Takrat so Sazburžani že vodili s 3:0, za Olimpijo pa je bil usoden njen nekdanji igralec John Hughes, ki je po samostojnem prodoru načel Raišpovo mrežo, nato je v šesti minuti še izkoristil podajo Bretta Olsona izza vrat, vmes pa je Olimpijina obramba pozabila na Ryana Duncana, ki je sam pridrsal pred vrata in zadel v polno. Tudi ob igri Ljubljančanov z igralcem več so si dve lepi priložnosti pripravili Avstrijci, takoj ko se je na led vrnil kaznovani Avstrijec, pa je njegova ekipa dosegla še četrti gol, dosegel ga je Raphael Herburger.

Že prva minuta druge tretjine je dala vedeti, da ljubljanske agonije ne bo konec. Thomas Raffl je dobil dvoboj ob ogradi, sam prišel pred Raišpa in ga tudi premagal. V 25. minuti je priložnost za Ljubljančane zapravil Žiga Pešut, ki je  streljal mimo gola, nato domači niso izkoristili številčne premoči na ledu, kakovostna ekipa, kot je Salzburg, pa je to znala kaznovati.

Na začetku zadnjega dela so Ljubljančani, ki so jim tekmeci pustili nekoliko več prostora za igro, prek Mihe Zajca in Pešuta znižali izid na 2:9, Gračnar je še nekajkrat uspešno posredoval, do zadnjega zvoka sireni pa so bili še enkrat uspešni gosti, končni izid je postavil Bill Thomas.

EBEL, 16. kolo:

Olimpija - Red Bull Salzburg 2:10 (0:4, 0:5, 2:1)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodniki: Sternat (Avstrija), Trilar, Raković, Zgonc (vsi Slovenija).
* Strelci: 0:1 Hughes (4.), 0:2 Duncan (Thomas, Raffl, 5.), 0:3 Hughes (Raymond, 7.), 0:4 Herburger (Schieichl, 20.), 0:5 Raffl (21.), 0:6 Herburger (Olson, Raymond, 28.), 0:7 Welser (Trattnig, 32.), 0:8 Hughes (Olson, 34.), 0:9 Raymond (Hughes, Viveiros, 40), 1:9 Zajc (Bazevics, Alagič, 43.), 2:9 Pešut (Langkow, Guimond, 47.), 2:10 Thomas (Flood, Dunca, 49.).
* Kazenske minute: Olimpija 8, Red Bull Salzburg 4.