EBEL: Mušič v slogu pravega kapetana potopil Dunajčane

Čeprav je bilo razmerje strelov krepko na strani hokejistov Vienne Capitals (39:19), je poln plen ujela Telemach Olimpija.

Objavljeno
19. december 2014 23.26
lvu/hokej
J. P., šport
J. P., šport

Dunaj – Hokejisti Telemacha Olimpije so tudi na nocojšnjem gostovanju v ligi EBEL pri moštvu Vienna Capitals potrdili zanje zelo sladek statistični podatek, da so bili v zadnjem mesecu dni s 15 osvojenimi točkami celo najuspešnejše moštvo tekmovanja, medtem ko so Dunajčani vknjižili pičlih 6 točk.

Zmajem se je odprlo po reprezentančnem premoru. In v tej smeri je šel tudi današnji obračun tekmecev, ki sta se v prejšnjih dveh medsebojnih dvobojih razšla s polovičnim izkupičkom. Trener Fabian Dahlem tokrat ni mogel računati na mlada branilca Kristjana Čepona in Miho Logarja, ki branita barve izbrane vrste na SP skupine B do 20 let v Italiji (fantje so po štirih tekmah še brez zmage).

Danes je bilo razmerje strelov sicer neverjetnih 39:19 v domačo korist, a so se veselili Ljubljančani, odločala pa je končnica in v njej kapetan Aleš Mušič. Vse do 55. minute je namreč Olimpija vodila z 1:0, ob vstopu v zadnjo minuto uvodne tretjine je izključitev Jonathana Ferlanda odprtih rok izkoristil branilec Marvin Degon in zadel ob številčni premoči na ledu.

Dunajčani so se na vse kriplje trudili izenačiti, a jih je v 55. minuti presekal Aleš Mušič. Za razburljivo končnico je poskrbel Kristopher Foucault in prepolovil zaostanek, takoj zatem je domači trener Tom Pokel potegnil čuvaja mreže Matthewa Zabo na klop, kar pa se mu je maščevalo, neusmiljeni eksekutor je bil z drugim golom v razmaku petih minut, tokrat v prazno mrežo, kapetan Mušič. Zdaj Olimpijo v torek pod milim nebom na Trgu republike čaka domač obračun sosedov z dna lestvice, z Dornbirnom.

Vienna Capitals : Telemach Olimpija 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Dvorana Alberta Schulza, gledalcev 5400, sodniki Smetana (Avs), Trilar (Slo), Hofstätter, Loicht (oba Avs).

Strelci: 0:1 - Degon (Medvec, Ropret, 19. - PP1), 0:2 - Mušič (55.), 1:2 - Foucault (Ferland, Iberer, 59.), 1:3 - Mušič (Zanoški, Medvec, 60. - EN).

Kazenske minute: Vienna Capitals 21, Telemach Olimpija 19.

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Medvec, Selan, Bishop, Pešut, Koblar; Cvetek, Degon, Zanoški, Mušič, Ropret; Groznik, Podlipnik, Uduč, Hočevar, Hebar; Planko, Koren, Pesjak, Kalan, Sotlar.

Drugi izidi - Znojmo : Salzburg 3:4 - po kazenskih strelih, KAC : Innsburck 1:4, Linz : Dornbirn 7:1, Bolzano : Graz 4:1; vrstni red: Salzburg 42, Linz 36, Fehervar 35, Vienna 34, Znojmo 32, Graz 31, VSV 20, Bolzano in KAC po 27, Innsbruck 25, Dornbirn 24, Olimpija 23; pari prihodnjega kola (nedelja): Graz - Innsbruck, Salzburg - VSV, Znojmo - Fehervar (vse 17.30), Dornbirn - Vienna (17.45), Bolzano - Linz (18.45).