EBEL: niti trenerska šok terapija ni pomagala

Hokejisti Telemacha Olimpije četrtič zapored na kolenih, tokrat so pod Rožnikom klecnili pred gosti iz Gradca (2:3).

Objavljeno
02. februar 2016 23.58
J. P.
J. P.

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije so v drugem delu razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) v »spodnjem domu« še četrtič zapovrstjo pokleknili, tokrat so jih pod Rožnikom s 3:2 odpravili gostje iz Gradca. Ljubljančani tako ostajajo pri pičlih dveh točkah in z vse manjšimi možnostmi za napredovanje v izločilne boje.

Na klop zmajev se je vrnil Bojan Zajc, ki je nasledil nemškega strokovnjaka Fabiana Dahlema, na drugi strani pa je na graškem trenerskem stolčku sedel Ivo Jan, ki je pred poltretjim letom nadomestil ravno Zajca, ko je bil ta do danes zadnjič v vlogi Olimpijinega glavnega trenerja. Dvoboj z dna razpredelnice 400 gledalcev z raztrgano igro zagotovo ni navdušil, so pa imeli gostitelji v povratniku po bolezni Olivierju Royu vsaj nekoliko trdnejše vratarsko izhodišče.

A Kanadčan je vrata zaklenil le za deset minut, preden ga je presenetil Stephen Werner. Toda domači so izkoristili že prvo številčno premoč na ploskvi, ko je moral na klop za kaznovane Aleš Kranjc, kot strelec pa se je po odbitem ploščku izkazal Luka Kalan. Ko je nato v 24. minuti nasprotnikovega čuvaja mreže Sebastiana Dahma ukanil še Gregor Koblar, je začelo dišati po morebitni domači zmagi.

A le za kratko, pravzaprav za natanko 39 sekund, izenačil je namreč Markus Pirmann. Na odločitev o zmagovalcu je bilo treba počakati do 54. minute, ko so imeli gostje celo dva igralca manj na ledu, izključena sta bila namreč Sebastjan Hadžič in Matej Hočevar, kar je izkoristil Kyle Beach z zadetkom za zmago. Zdaj Ljubljančane v petek čaka revanša, le da bo dvoboj v Gradcu.

Telemach Olimpija : Graz 99ers 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki Gebei (Madžarska), Gruber (glavna), Ettlmayr (oba Avstrija), Nemeth (Madžarska).

Strelci: 0:1 - Werner (Poulsen, 10.), 1:1 - Kalan (Tavželj, Mušič, 18./PP1), 2:1 - Koblar (Pem, Uduč, 24.), 2:2 - Pirmann (Kranjc, Kaspitz, 24.), 2:3 - Beach (Kaspitz, 54./PP2).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 8, Graz 99ers 10.