EBEL: Olimpija za konec ostala brez pobega z dna lestvice

Po porazu z Innsbruckom z 1:3 bo Telemach Olimpija sezono EBEL v torek končala na zadnjem mestu.

Objavljeno
27. februar 2015 22.46
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana - Hokejistom Telemacha Olimpije je ušel tudi zadnji tekmovalni cilj sezone v EBEL. Po porazu z Innsbruckom ne morejo pobegniti več z zadnjega mesta.

Prav pretirane energije v pričakovanju predzadnje predstave sezone EBEL v Tivoliju ni bilo čutiti. Nasproti sta si stali moštvi brez kakršnihkoli možnosti za uvrstitev v končnico, želja domačega moštva pa je bila osvojiti obe točki, zmanjšati zaostanek za nocojšnjimi tekmeci in jih nato v zadnjih dveh kolih prehiteti.

Tako je seveda razmišljal nemški trener na ljubljanski klopi Fabian Dahlem, tudi njegovemu moštvu ne kaže očitati pomanjkanja bojevitosti. Toda presežne vrednosti v tivolski slačilnici ni že dolgo, kar je opazno prav v tem kvalifikacijskem delu za končnico, ko zgolj pristop ne zadostuje za podvig. Moštvo, ki ne zna z goli kronati priigranih priložnosti, si pač ne zasluži nagrade - vizuma za končnico. Podobno nenatančni kot tri dni prej v Celovcu pa so bili Ljubljančani tudi tokrat.

Resda sprva ni kazalo na novi poraz, saj so zmaji zabili vodilni gol v gneči pred tekmečevimi vrati, a ga nato tudi hitro prejeli v trenutkih tirolske številčne premoči. Innsbruck je bil z igralcem več komaj 14 sekund, že je bil plošček v ljubljanski mreži! Ko pa so imeli gostitelji prednost petih proti trem v polju, pa gola ni bilo. Gostje so pozneje izid zasukali, Olimpija bo tako sezono v EBEL sklenila na dnu lestvice.

Jutri se bo sicer začela končnica INL s slovenskim parom v četrtfinalu med Jeseničani in Založani.