EBEL: Olimpija se je odlepila z dna

Ljubljanski hokejisti so po dveh težkih porazih brez doseženega zadetka pod Rožnikom s 3:2 odpravili madžarski Fehervar.

Objavljeno
17. februar 2017 23.22
jer hokej
J. P.
J. P.

Ljubljana - Hokejisti Olimpije so resda že ostali brez možnosti za preboj na eno od prvih dveh mest skupine B razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL), ki še vodita v izločilne boje, a se s tem zanje sezona v tem tekmovanju še ni končala. Zdaj so si za cilj zadali, da ne končajo povsem na dnu razpredelnice, na zadnjem mestu, in korak v pravo smer so storili danes, ko so v obračunu sosedov na lestvici pred 700 navijači pod Rožnikom s 3:2 odpravili zasedbo madžarskega Fehervarja in ji prepustili mesto povsem pri repu udeležencev.

Dišalo je po še izdatnejši zmagi, saj so zmaji še tri minute pred koncem druge tretjine vodili s 3:0. V uvodni tretjini sta zadela Aleš Mušič in Sacha Guimond, v drugi še Miha Zajc, šele to je podžgalo goste, da so vse sile usmerili v napad in naposled tudi razmerje strelov nagnili krepko na svojo stran (45:35), kar se jim je dvakrat tudi obrestovalo. Že pred drugim odhodom na odmor je znižal Csanad Erdely, v šesti minuti zadnje tretjine pa je nepozornost Ljubljančanov, ko so imeli na ledu celo igralca več, kaznoval še Chris Owens.

Do konca se rezultat ni več spremenil, čeravno so imeli Madžari v zadnji minuti številčno premoč in so za nameček igrali še brez vratarja. Olimpija je tako spet ujela ritem po dveh težkih porazih brez doseženega zadetka v prejšnjih dveh kolih z Dornbirnom (0:4) in Grazem (0:5). Do konca sezone v EBEL jo čakata še dva dvoboja. V nedeljo bo ob 17. uri v Tivoliju gostoval še VSV (v zadnjih sedmih obračunih je šestkrat izgubil), dva dni pozneje pa bo zastor za varovance Bojana Zajca padel na gostovanju pri vodilnem v skupini B Znojmu.

Olimpija : Fehervar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki Kellner (Avstrija), Trilar (Slovenija, glavna), Angerer, Ettlmayr (Avstrija).

Strelci: 1:0 - Mušič (Bussieres, Zajc, 4.), 2:0 - Guimond (Bussieres, Mušič, 17.), 3:0 - Zajc (Uduč, Ograjenšek, 27.), 3:1 - Erdely (Schiestel, Koger, 38.), 3:2 - Owens (Erdely, Koger, 46./SH1).

Kazenske minute: Olimpija 6, Fehervar 8.