EBEL: Olimpija pod milim nebom neuspešna proti Dornbirnu

Po dveh neuspelih poskusih je bila na Trgu republike na sporedu tudi tekma lige EBEL, Olimpija je s 3:5 izgubila z Dornbirnom.

Objavljeno
23. december 2014 18.17
Posodobljeno
23. december 2014 18.30
Hokej Olimpija Dornbirn
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Središče slovenskega glavnega mesta je bilo nocoj spet v znamenju hokeja. Po derbiju državnega prvenstva na prostem, je bila danes na Trgu republike na sporedu še tekma lige EBEL, a se za hokejiste Olimpije končala manj uspešno. Zmaji so pod milim nebom s 3:5 izgubili proti Dornbirnu.

Na predbožični tekmi, na kateri je bil vstop za gledalce prost, so si zmaji močno želeli zmage in se želeli gostom oddolžiti za zadnji poraz po kazenskih strelih. A enako močno željo so imeli buldogi, ki so nazadnje premagali Dunajčane, zdaj pa se z uspehom v Ljubljani s predzadnjega povzpeli na deveto mesto. Olimpija je sicer dobro začela, se dolgo upirala, a naposled so obe točki domov odnesli gostje.

Začetek je sicer razveselil domače navijače, saj so Ljubljančani že v tretji minuti prišli do vodstva. Zablestel je Hunter Bishop, ki je zadel z bližine. Zmaji so se dobro ogreli, a so njihov nalet prekinile številne izljučitve. Domači so se dolgo branili, a naposled je Dornbirn le našel pot mimo Andyja Chioda. Na slabi ledeni površini je bila igra raztrgana, a na koncu prve tretjine je Olimpija še enkrat zatresla mrežo. Toda sodniki so si med odmorom ogledali posnetek in ugotovili, da je Bishop zadel kakšno sekundo po izteku igralnega časa, gol pa tako ni obveljal.

Tudi začetek druge tretjine so zaznamovale številne kazni, gledalci so videli tudi pretepaški obračun med Boštjanom Groznikom in Guillaumom Desbiensom. Buldogi so v nadaljevanu prihajali do priložnosti in ljubljanskemu vratarju povzročali veliko dela. Na drugi strani si zmaji niso pripravili pravih priložnosti, toda v 34. minuti vendarle presenetili. Gregor Koblar je poskrbel za vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj so gostje že v naslednjem napadu izenačili. Sledil je hladen tuš v 38. minuti, ko so gostje dvakrat zadeli in na odmor odšli z visokim vodstvom.

Uvodne minute v zadnjem delu so še dajale nekaj upanja, Jure Sotlar je že v 41. minuti iz druge akcije spravil plošček v mrežo in zadel za 3:4. Tudi v nadaljevanju so bili zeleno-beli blizu izenačenja, Pešut, Koblar in Sotlar so si pripravili nekaj zrelih priložnosti, a gostujoči vratar se ni dal. Pet minuti pred koncem so zmaji zopet imeli dva igralca manj na ledu, kar so gostje izkoristili in še petič zadeli in tako odločili zmagovalca.

Po dvodnevnem prazničnem počitku se bo liga EBEL za zmaje nadaljevala pri vodilnem Salzburgu, kjer bodo gostovali v petek.

EBEL, 30. kolo:

Telemach Olimpija - Dornbirn 3:5 (1:1, 1:3, 1:1)

Drsališče na Trgu republike, gledalcev 3000, sodniki Kincses (Mad), Veit, Soos (oba Avs), Hribar (Slo).

Strelci: 1:0 - Bishop (Podlipnik, Koblar, 3.)/PP1, 1:1 - Desbiens (D'Alvise, D'Aversa, 12.)/PP1, 2:1 OLI - (Degon, Bishop, 34.), 2:2 - Lembacher (Jeitziner, Bombach, 35.), 2:3 - Bombach (Sertich, Crawford, 38.), 2:4 - Arniel (D'Alvise, 38.), 3:4 - Sotlar (Podlipnik, Koblar, 41.)/PP1, 3:5 - Blatny (Aquino, 55.)/PP1.

Kazenske minute: Olimpija 25+10, Dornbirn 21.

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Medvec, Selan, Bishop, Pešut, Koblar; Podlipnik, Degon, Ropret, Mušič, Koren; Groznik, Planko, Uduč, Hočevar, Hebar; Leber, Logar, Pesjak, Kalan, Sotlar.

Drugi izidi -

VSV : Znojmo 4:2 (1:0, 2:0, 1:2; McBride, Pewal, Krog, Haydar; Fiala, Klimicek),

Linz : Graz 99ers 5:1 (2:0, 0:1, 3:0; Dorion, Hisey, Piche, Lebler, Mitterdorder; Verlič),

KAC : Fehervar 4:2 (1:1, 2:0 1:1; Setzinger 2, M. Rodman Harand; Magosi, Kovacs),

Innsbruck : Vienna Capitals 3:7 (2:3, 0:3, 1:1; Ross, Vanballegooie, Olsson; Lakos, Sylvester, Foucault, Carson, Ferland, Watkins, Puschnik),

Salzburg : Bolzano 3:1 (0:0, 1:1, 2:0; Kutlak, Hughes, Welser; De Simone).

Vrstni red: Salzburg 45, Linz 39, Dunaj 36, Fehervar 35, Znojmo 34, VSV 33, Gradec 31, Bolzano 29, KAC 29, Dornbirn 28, Innsbruck 27, Olimpija 23.

Pari prihodnjega kola (petek, 17.30): Salzburg - Telemach Olimpija, Bolzano - Dornbirn, Vienna Capitals - Znojmo, Fehervar - Linz, Innsbruck - VSV, Graz 99ers - KAC (17.45).