EBEL: Olimpiji uhaja tudi zadnji vlak

Hokejisti Olimpije so v tekmi 2. kola drugega dela EBEL izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 1:2 (1:0, 0:1, 0:1).

Objavljeno
22. januar 2017 19.38
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Ljubljanski hokejisti so danes v Tivoliju lovili zadnji vlak za morebitno nadaljevanje sezone v končnici. Že tako majhne možnosti pred začetkom drugega dela, ki se je za zeleno-bele začel brez dodatnih točk in s šestimi manj od vodilnega moštva VSV, so se po uvodnem porazu v Beljaku z 2:8 še precej zmanjšale. Danes so proti Čehom odigrali spodbudno, za kaj več pa zapravili preveč priložnosti v desetih minutah, ko so imeli premoč na ledu.

Ljubljanska ekipa, ki je zaradi nenehnih finančnih težav vse bolj oslabljena (danes je bilo v postavi samo 17 igralcev v polju), si je za cilj oziroma željo v drugem delu za začetek zastavila dve zmagi v prvih štirih tekmah.

Začetek v Beljaku ni bil spodbuden, danes pa so na domačem terenu v prvi tretjini dobro zdržali nalete tekmecev. Ti so imeli v uvodu dvakrat igralca več, a je obramba z vratarjem Jeffom Frazeejem zdržala. Ob koncu tretjine pa so zapretili tudi zmaji, nato pa nekoliko nepričakovano tudi povedli - strelec pa je bil z natančnim strelom s kakšnih petih metrov na veliko veselje navijačev Boštjan Groznik, branilec, ki se zelo redko znajde v takšni vlogi pred vrati tekmecev.

Če bi Olimpija v začetku drugega dela izkoristila katero od številnih lepih priložnosti, bi morda mirneje zadihala in s prednostjo pričakala odločilni del tekme. A Žiga Pešut, Nik Pem in Raphael Bussieres so streljali mimo vrat ali pa v čelado vratarja Mareka Schwarza. Kazen za neučinkovitost - v tem delu so imeli domači tudi tri "power playa", izkoristili pa nobenega - je prišla na polovici tekme, ko so gostje iz ne posebej nevarne akcije premagali Frazeeja.

Ta je bil v glavni vlogi tudi v zadnjem delu. Z nekaj vrhunskimi obrambami je obdržal domače nad vodo; Čehi so pritiskali in iskali zmago, a do 56. minute niso našli poti do gola. Toda obramba domačih ni zdržala do konca, po prejetem zadetku pa ni bilo več realnih možnosti za preobrat, tudi ob igri brez vratarja v zadnji minuti, tako da so se zdaj tudi možnosti za končnico znižale na minimum.

Naslednjo tekmo bodo zmaji igrali v petek v gosteh v Szekesfehervarju.

Olimpija - Orli Znojmo 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki: Babić, Lemelin (Avstrija, glavna), Angerer (Avstrija), Nagy (Madžarska).
Strelci: 1:0 Groznik (Bussieres, Pem, 20.), 1:1 Boruta (Lattner, Bartoš, 30.), 1:2 Biro (Šeda, 56.). Kazenske minute: Olimpija 8, Orli Znojmo 6.