EBEL: Olimpija v zadnji tretjini do zmage nad Innsbruckom

Hokejisti Telemach Olimpije so v 8. kolu drugega dela EBEL v Tivoliju s 4:3 premagali Innsbruck.

Objavljeno
26. februar 2014 18.15
Posodobljeno
26. februar 2014 18.15
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Hokejisti Telemach Olimpije so se v 8. kolu drugega dela odprtega avstrijskega prvenstva pomerili z Innsbruckom in po dveh golih v zadnji tretjini zmagali s 4:3 (2:2, 0:0, 2:1).

Ljubljančani so si že prej zelo pičle možnosti za preboj v končnico še zmanjšali s porazom v prvem krogu nadaljevanja lige po olimpijskem premoru v Dornbirnu. Ostalo jim je le nekaj drobcev teoretičnih možnosti, razplet boja za prvi dve mesti, ki še vodita v izločilne tekme, ni bil več samo v njihovih rokah, današnji obračun ekip z dna lestvice pa so nazadnje le dobili.

Gledalci, v dvorano Tivoli jih na eno zadnjih tekem sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu ni prišlo prav veliko, so največ dogajanja videli v prvi tretjini. Gostje so povedli ob koncu kazni domačih, ki pa so že dobre pol minute pozneje ob izenačenih močeh dosegli prvi gol, strelec je bil Anže Ropret. Scenarij se je ponovil tudi pri naslednjih golih, spet so najprej zadeli Tirolci, domači pa so po zaslugi Gregorja Koblarja na odmor odšli z izidom 2:2.

V drugi tretjini sta se izkazala oba vratarja, predvsem domači Aleš Sila, ki ni klonil, v napadu pa bi lahko za vodstvo poskrbela Rok Leber in Eric Pance, vendar je bil tudi Adam Munro zbran.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla ob koncu dvoboja. Ken Ograjenšek je najprej izkoristil domači "power-play", Miha Verlič pa je povišal že na 4:2 v 51. minuti. A povsem mirnega konca za zmaje le ni bilo, Innsbruck je namreč uspešno zamenjal vratarja s šestim igralcem v polju in Jeff Ulmer je premagal nekdanje soigralce za 3:4 komaj 45 sekund pred koncem, popolnega preobrata pa le ni bilo.

Do konca drugega dela ostajata še dva kroga, v petek bodo Ljubljančani zadnjič v sezoni igrali doma s Celovcem, v nedeljo pa se bodo podali še v goste h Gradcu.

EBEL:

Telemach Olimpija - Innsbruck 4:3 (2:2, 0:0,2:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki: Kellner (Avstrija), Piragić (Hrvaška), Hribar (Slovenija), Kontschieder (Avstrija).

Strelci: 0:1 Höller (9.), 1:1 Ropret (Leber, Pance, 9.), 1:2 T. Donati (J. Donati, 15.), 2:2 Koblar (Grahut, Pešut, 19.), 3:2 Ograjenšek (Koblar, Pešut, 46.), 4:2 Verlič (Mušič, Morency, 51.), 4:3 Ulmer (60.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 10, Innsbruck 8.