EBEL: Oslabljena Olimpija znova klonila

Hokejisti Olimpije so v tekmi 6. kola 2. dela lige Ebel izgubili z Dornbirnom z 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Objavljeno
04. februar 2017 19.43
Pesut Žiga in Magnan Olivier na hokejski tekmi Olimpija Dornbirn,Ljubljana Slovenija 13.10.2015 [Šport,hokej]
A. V.
A. V.
Ljubljana - Ljubljančani so, čeprav močno oslabljeni in v stalni finančni negotovosti, presenetljivo dobro začeli drugi del prvenstva. Po domači zmagi proti Gradcu so sploh prvič v ligi Ebel slavili še v Dornbirnu, danes pa so na "povratnem" dvoboju z istim tekmecem, tekma je bila zadnja pred reprezentančno prekinitvijo, iskali priložnost, da se še bolj približajo želenemu drugemu mestu, ki še vodi v končnico.

Kadrovsko niso bili Ljubljančani skorajda nič na boljšem v primerjavi s tekmo v Dornbirnu pred dvema dnevoma, trener Bojan Zajc pa je vendarle imel na voljo vsaj polne tri peterke in še dva igralca v četrti.

Gostje so že takoj na začetku pokazali željo po maščevanju za nepričakovan poraz doma, Ljubljančane so precej stisnili v obrambno tretjino in premoč kronali v 12. minuti; pred tem so sicer imeli lepo prednost domači, skorajda minuto dva igralca več na ledu, a je kljub nekaj nevarnim poskusom ostala neizkoriščena. Vratar Jeff Frazee, ki je pred tem ubranil nekaj nevarnih poskusov Dornbirna, pa je nato naredil napako in plošček mu je ušel v gol za 0:2.

V drugi tretjini so domači najprej "preživeli" minuto in 20 sekund igre z dvema manj, potem pa dobili gol, ko so imeli na klopi za kaznovane še enega igralca. Že pred tem je Žiga Pešut slabo končal samostojni prodor, Florian Hardy je strel ubranil, ob koncu tretjine pa so imeli zmaji tudi sami skoraj dve minuti dva igralca več. Po silovitem strelu Sache Guimonda se je stresla prečka, domači in navijači so bili prepričani, da je bil plošček v golu, sodniki pa so ostali neomajni in niso šli pogledat posnetka.

Gostje so znali zadržati prednost tudi v zadnjem delu, za zmaje je lepo priložnost za vsaj častni zadetek zapravil Črt Snoj, takoj zatem pa so hokejisti Dornbirna v hitrem protinapadu zadeli še enkrat in poskrbeli za končnih 4:0, s takšnim izidom pa so se možnosti zeleno-belih za nadaljevanje v končnici spet močno zmanjšale.

Regionalno tekmovanje se bo nadaljevalo 15. februarja, ko bodo Ljubljančani gostovali v Gradcu.

Olimpija - Dornbirn 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodniki: Babić, Nikolić (Avstrija, glavna), Schauer (Avstrija), Soos (Madžarska).
Strelci: 0:1 McBride (Sylvester, 12.), 0:2 Grabher Meier (Sylvester, 17.), 0:3 Livingston (Grabher Meier (31.), 0:4 D'Alvise (Grabher Meier M., 50.),
Kazenske minute: Olimpija 22, Dornbirn 22 + 10.