EBEL: po dobrem začetku zmajev rdeči biki podivjali v Tivoliju

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 42. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Red Bull Salzburg s 3:8 (2:2, 1:3, 0:3).

Objavljeno
10. januar 2016 21.09
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Hokejisti Telemach Olimpije so na domačem ledu doživeli nov hud poraz. Rdeči biki iz Salzburga so upravičili vlogo favorita se nad zmaji znesli z 8:3.

Vodilno moštvo z lestvice odprtega avstrijskega prvenstva kajpak v Ljubljano k zadnjeuvrščeni ekipini prišlo po nič drugega kot zmago. Tako jo je tudi doseglo, vseeno pa zmaji niso razobesili bele zastave.

Olimpija ima sicer še vedno veliko težav s poškodbami, zato je priložnost dobilo nekaj mladih hokejistov: ob Luki Kreigherju, ki je že igral v Celovcu, še Luko Logarja ter Mihaela in Krištofa Potočnika. Vseeno pa začetek ni bil slab. Ljubljančani so celo hitro prišli do zadetka, ko je Maks Selan že v drugi minuti premagal vratarja Fabiana Weinhandla. Toda gostje so hitro odgovorili in v naslednjih desetih minutah zabili dva gola ob številčni prednosti.Zeleno-beli so nato pred koncem prve tretjine še izkoristili dve izključitvi gostov in dosegla zadetek ob razmerju 5:3. Za 2:2 je prvič v Tivoliju zadel Nardo Nagtzaam.

V nadaljevanju se je nato tehtnica začela pričakovano nagibati na stran gostov, po golih v 26. in 27. minuti so že vodili s 4:2. Toda zmaji so se borili naprej in izid še uspeli znižati. Po ukradenem ploščku pred vrati tekmecev je bil dovolj natančen Roland Kaspitz. To pa je očitno še bolj podžgalo goste in druga tretjine se je končala z izidom 5:3.

V vratih je nato poskusil Tomaž Trelc, ki ni zmogel zadržati naskoka gostov. V 52. in 53. minuti, ko so imeli najprej na ledu dva igralca več, so dokončno potrdili zmago z dvema novima goloma, še zadnjega pa dosegli le minuto in 13 sekund za prvim v tej tretjini.

V naslednjem tednu bo Olimpija odigrala še zadnja dva dvoboja rednega dela lige EBEL; v petek doma z Dunajčani, v nedeljo pa bodo Salzburgu vrnili obisk.

Liga EBEL, 42. kolo:

Telemach Olimpija - Red Bull Salzburg 3:8 (2:2, 1:3, 0:3)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki: Dremelj (Slovenija), Kincses (Madžarska, glavna), Ettlmayr (Avstrija), Nemeth (Madžarska).

Strelci: 1:0 Selan (Mušič, Pešut, 2.), 1:1 Sterling (Welser, Hughes, 6.), 1:2 Ledin (Fahey, Connelly, 13.), 2:2 Nagtzaam (Selan, Pem, 16.), 2:3 Ledin (Aquino, Kutlak, 26.), 2:4 Walter (Latusa, Fahey, 27.), 3:4 Kaspitz (Groznik, 33.), 3:5 Brucker (34.), 3:6 Sterling (Welser, Hughes, 52.), 3:7 Ledin (Aquino, 53.), 3:8 Cijan (Kristler, 53.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 10 + 10, Red Bull Salzburg 10.