EBEL: po šestih zaporednih porazih zmaji spet bruhali ogenj

V Tivoliju padel Graz, ob tretji zmagi Telemacha Olimpije (3:2) so se med strelce visali Uduč, Bishop in Hebar.

Objavljeno
31. oktober 2014 22.36
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije so se po šestih zaporednih porazih v razširjenem avstrijskem prvenstvu EBEL vnovič veselili zmage, tretje v sezoni. Pred domačimi privrženci v Tivoliju so bili po zaslugi boljše igre predvsem v zadnji tretjini s 3:2 uspešnejši od moštva Graz 99ers, ki je zmaje pred dvema tednoma odpravilo s 5:4.

V vrstah gostov, ki so pred dvobojem držali visoko tretje mesto na razpredelnici, se tudi po osmih izpuščenih dvobojih zavoljo bolezni še vedno ni pojavil nekdanji član Olimpije Miha Verlič. Da Ljubljančani mislijo resno, so nakazali že v drugi minuti, ko je poskus Hunterja Bishopa, ki se je dvakrat med strelce vpisal že v zadnjem medsebojnem obračunu v Gradcu, ustavila vratnica. Nato so »panterji« prevzeli pobudo, a ploščku poti v mrežo niso našli.

Okrog 1000 gledalcev na tivolskih tribunah pa je skočilo na noge v 28. minuti, ko je svoj prvi gol v ligi EBEL (in tudi prvo točko nasploh) prispeval mladi Aljaž Uduč. A gostje so milo za drago vrnili zgolj sedem minut pozneje, ko je bil uspešen Stephen Werner. Odločala je torej zadnja tretjina, v njej pa obdobje med 53. in 55. minuto, ko je moral čuvaj mreže gostov Danny Sabourin dvakrat na kolena. Najprej ga je ukanil Bishop, nato pa še povratnik v zeleni dres Andrej Hebar, zmago pa bi lahko - takoj po vrnitvi s klopi za kaznovane - potrdil Jure Sotlar, a je v 58. minuti zatresel le vratnico. Graz je dobro minuto pred koncem ob igralcu več na ledu še omilil poraz po zaslugi Matta Kellyja, podaljška pa ni znal izsiliti.

Zadnji dvoboj pred reprezentančnim premorom slovenske prvake torej čaka v nedeljo, ko v Ljubljani gostuje vodilna Vienna Capitals.

Telemach Olimpija : Graz 99ers 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Ljubljana, dvorana Tivoli, gledalcev 800, sodniki Erd, Nikolic (glavna), Schauer, Wassmer (vsi Avstrija).

Strelci: 1:0 Uduč (Medvec, Hočevar, 28.), 1:1 Werner (Coetzee, Kelly, 35.), 2:1 Bishop (Leber, 53.), 3:1 Hebar (Zanoški, Mušič, 55.), 3:2 Kelly (Jyrkkiö, Scofield, 59. - PP1).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 8 (4, 0, 4), Graz 99ers 6 (2, 2, 2).

Streli na vrata: Telemach Olimpija 43 (10, 15, 18), Graz 99ers 48 (18, 14, 16).

Obrambe vratarjev: Andy Chiodo 46/48 (96 %), Danny Sabourin 40/43 (93 %).

Telemach Olimpija: Chiodo, Sila; Čepon, Degon, Hebar, Mušič, Zanoški; Medvec, Logar, Bishop, Leber, Koblar; Groznik, Planko, Koren, Pešut, Sotlar; Cvetek, Kalan, Uduč, Hočevar, Ropret.