EBEL: Rotter popeljal Dunajčane v finale

Hokejisti Vienne so na peti tekmi polfinala po podaljšku premagali Linz z 2:1 in napredovali v finale, kjer jih čaka Salzburg.

Objavljeno
31. marec 2015 15.22
Posodobljeno
31. marec 2015 20.49
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Linz - Hokejisti Vienne so na peti tekmi polfinala prvenstva EBEL po podaljšku premagali Linz z 2:1 in napredovali v finale, kjer bodo igrali proti Salzburgu.

Tekma se je začela po željah Linza, ki je svoje navijače razveselil že v šesti minuti. Član drugega dunajskega napada Rafael Rotter si je prislužil dvominutno kazen, kar je po šestnajstih sekundah nadaljevanja kaznoval Jeff Ulmer.

Sodniki so imeli v uvodni tretjini precej dela, saj so gostiteljem dosodili 12 kazenskih minut, gostom pa 10 minut. Linz je vse do zadnje minute vodil z 1:0, nato pa je prvi napad Dunaja le dve sekundi pred iztekom poskrbel za izenačenje, zadel je Kristopher Foucault.

V drugi tretjini so imeli pobudo Dunajčani, ki pa so zapravili vse tri številčne premoči in navkljub sedemnajstim strelom proti golu - razmerje strelov je bilo 17:7 - ostali brez vodstva.

Gledalci tudi v zadnji tretjini niso videli golov. Tokrat je bila pobuda na strani Linza, ki je proti gostujočim vratom sprožil dvakrat več strelov (razmerje 14:7), vendar je tudi po šestdesetih minutah ostalo pri izidu 1:1.

V podaljšku so bili uspešnejši gostje, ki jim je zmago v 68. minuti zagotovil Rafael Rotter, Dunajčani pa so to zmago napredovali v finale, kjer se bodo borili za svoj drugi naslov.

Mesto v finalu si je kot prvi priboril štirikratni prvak Salzburg, ki je s 4:0 izločil KAC.

EBEL, polfinale

Black Wings Linz - Vienna Capitals 1:2 (1:1, 0:0, 0:0) /1:4/

(Ulmer 6.; Foucault 20., Rotter 68.)

Red Bull Salzburg - KAC Celovec 4:0