EBEL: s sijajno novoletno popotnico k današnjemu izzivu

Hokejisti Jesenic danes gostijo beljaški VSV (19.15), Olimpija pa se bo v gosteh pomerila s Salzburgom (19.15).

Objavljeno
03. januar 2012 14.10
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport

Ljubljana - Hokejisti v razširjeni avstrijski ligi nadaljujejo nadaljujejo v prepoznavno zgoščenem tekmovalnem ritmu. Igrali so namreč na novega leta dan, že danes so pred njimi nove preizkušnje. Napetost je nenehno prisotna, saj se približuje konec uvodnega dela, pred začetkom drugega dela sezone (22. januarja) pa gre zdaj za štartna izhodišča.

Pred današnjim večerom, ko se bodo Jeseničani doma pomerili s sosedi iz 40 km oddaljenega Beljaka, Ljubljančani pa bodo gostovali v Salzburgu, je bilo v obeh slovenskih taborih zaznati dobro voljo po odlično opravljenih nalogah v nedeljskem kolu. Oboji so namreč presenetili: močno zdesetkani železarji z zmago proti branilcem naslova s Solnograškega, Olimpija pa je osvojila točki sredi Dunaja in tako ušla na prednost +5 prav neposrednemu tekmecu za 6. mesto iz avstrijske metropole.

Zeleno-beli se tako približujejo uresničitvi želje o uvrstitvi med najboljših šest po prvem delu, saj ta že zagotavlja nastop v končnici, Gorenjci pa si po številnih težavah te sezone in zdaj povrhu še s polovico ducata poškodovanih prizadevajo visoko raven zavzetosti, s katero bi ugnali drevi tudi Beljačane. Gostovanje slednjih pa v Podmežakli pritegne ponavadi posebno pozornost, saj pri tem avstrijskem moštvu drugo sezono zapored igra Tomaž Razingar, kapetan slovenske reprezentance in vrsto let ljubljenec jeseniških tribun.