EBEL: Salzburg dobil prvo tekmo finala

Na prvi tekmi finala prvenstva EBEL je Salzburg s 4:2 premagal Orle iz Znojma, Luka Gračnar ni branil.

Objavljeno
02. april 2016 02.20

Salzburg - Uvodno dejanje finala prvenstva EBEL so dobili hokejisti Salzburga, ki so pred domačimi gledalci premagali Orle iz Znojma s 4:2. Slovenski reprezentančni vratar Luka Gračnar ni dobil priložnosti pri Salzburgu.

V prvi trejini so več pokazali gostitelji in na nasprotnikova vrata sprožili 12 strelov, imeli tudi en »power-play«, vendar je ostalo pri začetnih 0:0.

V drugih dvajsetih minutah so bili v napadu dejavnejši igralci Znojma in imeli tri strele na gol več od Salzburga (11:8), a so gostitelji iz svojih priložnosti dosegli dva gola. Strelec prvega gola je bil Pehr Ledin v 34. minuti, že v 36. minuti pa je na 2:0 povišal Dominique Heinrich, ki je zadel po lepi podaji Daniela Welserja z leve strani.

Čehi so v zadnji tretjini uprizorili povratek. Ondrej Sedivy je v 42. minuti znižal na 1:2, izid pa je v 51. minuti poravnal Martin Podesva.

A to je bilo premalo za uspeh, saj so Salzburžani v zadnjih šestih minutah zabili dva gola in odločili tekmo, glavno vlogo pa je imel John Hughes. Ta je najprej v 54. minuti izza gola podal Matthiasu Trattnigu, ki je z močnim strelom premagal Jana Lukaša, nato pa je v predzadnji minuti sam zadel v nebranjeno mrežo za končnih 4:2.

Ekipi v finalu igrata na štiri zmage, druga tekma bo 3. aprila v Znojmu.

EBEL, prva tekma finala

Red Bull Salzburg - Orli Znojmo 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) /1:0/

(Ledin 34., Heinrich 36., Trattnig 54., Hughes 59.; Sedivy 42., Podesva 51.)