EBEL: Sapa dobila prvo tekmo, težave Olimpije se kopičijo

Hokejisti Tilie Olimpije so na današnjem prvem četrtfinalnem obračunu lige EBEL visoko izgubili proti Sapi (2:7).

Objavljeno
19. februar 2012 21.52
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Szekesfehervar - Ljubljanski hokejisti niso najbolje začeli svoje tretje končnice v ligi EBEL, potem ko so izgubili uvodno tekmo četrtfinala, na kateri so jih povsem nadigrali domači igralci Sape (2:7).

Moštvo Tilie Olimpije, ki je nastopilo brez kaznovanega trenerja Hannuja Järvenpääja in vratarja Matije Pintariča, so znova pokazali, da jim nasprotniki z Madžarske niso pisani na kožo. Že v rednem delu so jih Ljubljančani premagali le enkrat, tokrat pa v okrnjeni zasedbi niso imeli pravih možnosti.

Današnji poraz Olimpije pa je s seboj prinesel še več slabih novic, saj je vratar Jean Phillipe Lamoureux dobil kazen igre in ne bo mogel igrati na naslednji tekmi, za nameček pa sta se poškodovala še Žiga Pance (koleno) in Scott Hotham (gleženj), katerih nastop na naslednji tekmi je pod velikim vprašajem.

Vrnitev po visokem zaostanku

Zmaji, ki jih je vodil direktor kluba Matjaž Sekelj, so po prvi tretjini zaostajali z 0:2. Domači so s prevlado nadaljevali tudi po premoru in že v v prvi minuti druge tretjine svoje vodstvo prek Sikorcina še povišali (3:0). Visoko vodstvo Sape je imelo na zmaje dober vpliv, saj so dosegli dva zaporedna zadetka in v 31. minuti zaostajali le še za gol (2:3).

Kako bi se končalo srečanje, če bi v vratih gostov ostal Lamoureux, ne bomo nikoli izvedeli, tako pa je v 40. minuti prišlo do poteze, ki je odločila srečanje. Vratar zmajev Lamoureux je namreč po izzivanju nasprotnikov in ob prejetem četrtem golu eksplodiral in se spustil v obračunavanje z domačim hokejistom, za kar si je prislužil kazen igre. Moral je predčasno z ledu, gostje pa so dobili še petminutno kazen. Zanesljivo bo Lamoureux manjkal na drugi tekmi, lahko pa se zgodi, da bo kazen še hujša, o njej bo odločala disciplinska komisija lige, poroča STA.

V zadnji tretjini so domači hokejisti dosegli še tri gole in potrdili visoko zmago. Za Ljubljančane je edino svetlo točko v slabem večeru predstavljala vrnitev Aleša Mušiča, ki je zaigral prvič po mesecu dni - prisilno je počival zaradi zloma reber - in je bil eden najboljših v ekipi. Tekmeca se bosta zdaj preselila v Ljubljano, kjer bo v torek na sporedu druga tekma, na kateri bodo zmaji skušali izenačiti skupni izid v zmagah.


Izidi, četrtfinale, prve tekme:

Black Wings Linz - Vienna Capitals 3:4 (0:2, 2:1, 1:0; 0:1)
(Vienna vodi z 1:0 v zmagah)

Medveščak Zagreb - Orli Znojmo 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
(Medveščak vodi z 1:0 v zmagah)

Sapa Fehervar - Tilia Olimpija 7:2 (2:0, 2:2, 3:0)
(Sapa vodi z 1:0 v zmagah)

Red Bull Salzburg - KAC Celovec 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
(salzburg vodi z 1:0 v zmagah)