EBEL: Olimpija s porazom odprla novo sezono

Hokejisti Olimpije so na uvodni tekmi nove sezone EBEL v Tivoliju z 1:4 izgubili z moštvom Vienna Capitals.

Objavljeno
06. september 2012 18.47
Posodobljeno
06. september 2012 18.47
HOKEJ OLIMPIJA VIENNA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Začela se je nova sezona razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva. Ljubljanska Telemach Olimpijaga je z uvodnim dvobojem v Tivoliju odprla s porazom z 1:4 proti Dunaju.

Olimpiji že na pripravljalnih tekmah ni šlo vse po načrtih, tokrat pa sicer obetavno začela, a je nato močna dunajska zasedba dokazala svojo premoč in ji zadala prvi poraz. Edini gol za zmaje je že v peti minuti prispeval Žiga Pance.

Po dobrem začetku slabše nadaljevanje

Uvodno tekmo v novi sezoni EBEl so ljubljanski hokejisti začeli odlično. Že v prvih minutah so sicer ostali z igralcem manj na ledu, a se ubranili pred naleti gostov, nato pa v 5. minuti z igralcem več že zatresli mrežo. Za vodstvo 1:0 je poskrbel Žiga Pance. Zdelo se je, da ima Olimpija potek tekme pod nadzorom, a so v 13. minuti gostje že vrnili udarec. Najprej je Jonathan Ferland s polovice igrišča premagal vratarja Jerrya Kuhna. Ta zadetek je dal krila gostom, ki so do konca prvega dela povsem zagospodarili na ledu, dve minuti pred koncem prvega dela pa z igralcem več prišli do vodstva, ko je zadel še Andre Lakos. Minuto zatem je bil Simon Ferguson blizu izenačenja, vendar je njegov strel letel mimo vrat.

Gostje v drugi tretjini še povečali prednost

Tudi v drugo tretjino so zmaji krenili pogumno, a so do prve priložnosti prišli gostje, ko je znova nevarno streljal Ferland. Anže Ropret je v 22. minuti lepo streljal v desni zgornji kot, vendar je vratar Fabian Weinhandl njegov strel ustavil. Močno je proti dunajskim vratom streljal Michael Ratchuk, v 28. minuti je bil blizu izenačenja še Patrick Coulombe. Gostje so an drugi strani postajali vse bolj nevarni, v 31. minuti pa s strelom Benoita Grattona še tretjič zadeli. Le minuto zatem je bil Zdenek Blatny blizu še četrtemu zadetku za goste, zmaji pa nikakor niso našli poti do gola, četudi so imeli kar petkrat igralca več na ledu.

Pance bi lahko znižal

V zadnji tretjini se je zmajem najlepša priložnost ponudila v 47. minuti, ko je Žiga Pance zaprestil ob igralcu manj. Z leve strani je pridrsal pred dunajska vrata, vendar plošček poslal visoko mimo vrat. Olimpija nato v napadu ni več pokazala zob in vodstva avstrijske ekipe praktično ni več resno ogrozila. Domači strateg Heikki Mälkiä je dobri dve minuti pred koncem tekme iz vrat potegnil Kuhna, vendar Dunajčani niti z ljubljansko šesterico niso imeli posebnih težav. Za nameček so v 59. minuti potrdili zmago z zadetkom Grattona v prazno mrežo.

EBEL, 1. kolo:

Telemach Olimpija - Vienna Capitals 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 2300, sodniki: Auger, Widmann (oba Avstrija), Nagy in Kincses (oba Madžarska).
* Strelci: 1:0 Ž. Pance (5.), 1:1 Ferland (P. Lakos, 13.), 1:2 A. Lakos (Gratton, Fortier, 18.), 1:3 Gratton (P. Lakos, Frotier, 31.), 1:4 Gratton (59.).
* Izključitve: Telemach Olimpija 14, Vienna Capitals 18 minut.

Jutri, 19.15:

Liwest Linz - KAC Celovec
Dornbirner EC - VSV Beljak
Innsbruck - Graz 99ers
SAPA Fehervar - Medveščak Zagreb
Red Bull Salzburg - Orli Znojmo