EBEL: v igri mačke z mišjo zmagala - miš

Hokejisti Telemacha Olimpije so se dokopali do devete zmage v sezoni, v podaljšku so odpravili Vienno s 3:2.

Objavljeno
15. januar 2016 23.57

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije se lahko izjemnemu večeru kanadskega vratarja Olivierja Roya zahvalijo, da so prekinili niz štirih zaporednih porazov v ligi EBEL in pred 821 domačimi navijači pod Rožnikom v podaljšku s 3:2 odpravili četrtouvrščeno zasedbo na razpredelnici, Vienno Capitals. Roy je namreč zbral kar 56 obramb, največ - 21 - v tretji tretjini. Ljubljančani so se tako dokopali do devetega uspeha v sezoni, le štirikrat doslej pa so zmagali po rednem delu.

Že v uvodnem delu, v katerem se mreži nista zatresli, so zmaji dvakrat vzdržali nalet gostov ob številčni premoči na ledu, Dunajčanom pa se je neučinkovitost maščevala v drugi tretjini, ko je najprej v 26. minuti po strelu Maksa Selana ob igralcu več na ploskvi Nathana Lawsona ukanil Roland Kaspitz, šest minut pozneje je prednost v protinapadu podvojil Žiga Pešut. Tekmeci so še bolj pritisnili in obrestovalo se jim je še pred drugim odmorom, ko je Troy Milam - tudi nekoliko srečno - spravil plošček v ljubljansko mrežo. Goste je dosežen zadetek predramil in so v 44. minuti prek Simona Gamacha izsilili podaljšek, v njem pa je zmagovalca po skoraj štirih minutah in pol odločil Pešut s svojim drugim golom v dvoboju. Kljub zmagi zmaji, ki bodo v nedeljskem zadnjem kolu prvega dela tekmovanja gostovali pri vodilnem Salzburgu, ostajajo čvrsto na zadnjem mestu razpredelnice.

Telemach Olimpija : Vienna Capitals 3:2 (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, Babić, Kellner (oba Avstrija, glavna), Hofstätter (Avstrija), Nagy (Madžarska).

Strelci: 1:0 - Kaspitz (Selan, 26./PP1), 2:0 - Pešut (Roy, 32.), 2:1 - Milam (Cuma, 39.), 2:2 - Gamache (Milam, Iberer, 44./PP1), 3:2 - Pešut (Selan, Mušič, 65.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 14, Vienna Capitals 10.