EBEL: zmaji so se prebudili prepozno

Šele ko so hokejisti KAC vodili že z neulovljivih 5:0, je dvakrat njihovo mrežo zatresla tudi Telemach Olimpija.

Objavljeno
17. januar 2014 15.00
Posodobljeno
17. januar 2014 17.15
hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Celovec - Hokejisti Telemacha Olimpije so drugi del v ligi EBEL začeli s pričakovanim porazom na gostovanju pri zmagovalcu prejšnje sezone KAC (2:5), s katerim so se pomerili že v nedeljo v sarajevski Zetri in pokleknili šele v podaljšku. Tokrat je bil odpor zmajev strt že dosti prej, še po 55 minutah so gostitelji namreč vodili z udobnih 5:0 in šele ko so bili razblinjeni vsi dvomi o zmagovalcu, so se razigrali tudi Ljubljančani in poraz omilili z dvema goloma v končnici obračuna. Varovanci Iva Jana so v drugi del štartali brez bonus točk in izkupička niso popravili niti tokrat, novo priložnost bodo imeli že v nedeljo (ob 16.30) v tivoljskem dvoboju z Grazem.

 

Moštvi sta sicer pred tem v sezoni odigrali že štiri medsebojne dvoboje, zmaji so zmagali enkrat, po kazenskih strelih v Celovcu (4:3), v preostalih treh obračunih pa jih ni KAC niti enkrat nadigral. Enkrat jih je odpravil po podaljšku, drugič z odločilnim golom v zadnji minuti rednega dela, tretjič pa po tem, ko je bil izid še v 49. minuti izenačen. V ljubljanskem taboru so danes vnovič pogrešali pomoč dveh tujcev - kaznovanega Nicka Rossa in poškodovanega Judda Blackwaterja. Prav tako v Janovem kadru ni bilo Anžeta Ropreta in pomembnega člana najučinkovitejšega napada Gregorja Koblarja.

PRVA TRETJINA: Kuhn reševal zmaje

Celovčani so od prve minute nakazali, da tokrat z njimi ne bo šale, in z rafali strelov preizkušali čuvaja ljubljanske mreže Jerryja Kuhna, ki pa je ostal nepremagan vse do 14. minute. Tedaj so gostitelji znali izkoristiti prednost dveh igralcev več na ledu in po minuti in četrt igre petih (na klopi za kaznovane sta se v razmaku 23 sekund znašla Kenneth MaCaulay in Matej Hočevar) proti trem le zadeli, uspešen je bil Thomas Koch. Ko je že dišalo tem, da bo Olimpija z dokaj znosnim zaostankom odšla na prvi odmor, ji je načrte 23 sekund pred koncem uvodne tretjine z golom prekrižal Thomas Pöck. Da je bil KAC v tem delu res gospodar na ledu, pritrjuje tudi podatek o razmerju strelov (17:6).

DRUGA TRETJINA: Ljubljančani še naprej nemočni

Tudi v drugi tretjini se razmerje sil na ledu ni bistveno spremenilo. Celovčani so pritiskali, dvanajstkrat ustrelili na nasprotnikova vrata - in obrestovalo se jim je, v razmaku manj kot štirih minut so še dvakrat zatresli tekmečevo mrežo. Najprej je v polno zadel Martin Schumnig (to je bil že drugi gol na tekmi enega od igralcev iz prvega branilskega para, po Pöcku), nato pa še Tyler Scofield, ki je prispeval sploh edini zadetek Kanadčanov v celovškem dresu v celotnem obračunu. Domača obramba je bila čvrsta in je četi Iva Jana dovolila le pet strelov, a je Rene Swette vse ubranil.

TRETJA TRETJINA: Olimpija ublažila poraz

Šele v zadnjem delu so na svoj račun prišli tudi hokejisti Telemacha Olimpije. Ko je bilo že zdavnaj jasno, da bo (gladka) zmaga ostala doma, so Ljubljančani le nekoliko ublažili poraz. Prvi je mrežo KAC načel Pascal Morency v 57. minuti, le 14 sekund pred zadnjim piskom sirene, ko so bili branilci naslova v ligi EBEL z glavami že pri prihodnjem izzivu, pa je končni izid postavil Igor Cvetek. V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov kar 14:6 v korist zmajev, ki so v nasprotnikov okvir vrat sprožili večkrat kot prej v uvodnih dveh tretjinah skupaj.

Zdaj Ljubljančane čaka prvi tivolski dvoboj v drugem delu lige, zaradi televizijskega prenosa se bo nedeljska tekma z Grazem začela že ob 16.30.

KAC : TELEMACH OLIMPIJA 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

Celovec, Mestna dvorana, gledalcev 3427, sodniki Dremelj, Erd, Hribar in Loicht.

Strelci: 1:0 - Koch (Siklenka, Fretter, 14. - PP2), 2:0 - Pöck (20.), 3:0 - Schumnig (Schuller, 29.), 4:0 - Scofield (Furey, Fretter, 33.), 5:0 - Harand (Pirmann, 46.), 5:1 - Morency (Pešut, Ograjenšek, 57.), 5:2 - Cvetek (Dervarič, Verlič, 60.).

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Dervarič, Erman, Hebar, Mušič, Verlič; LaPlante, MacAulay, Koren, Hočevar, Pance; Grahut, Cvetek, Ograjenšek, Pešut, Morency; Groznik, Sotlar, Zdešar, Pesjak.

Kazenske minute: KAC 4 (0+2+2), Telemach Olimpija 8 (6+2+0).

Streli na vrata: KAC 35 (17+12+6), Telemach Olimpija 25 (6+5+14).