EBEL: Žiga Pance popeljal Bolzano do krone

Bolzano je prvo neavstrijsko moštvo doslej z zmagovalno lovoriko v ligi EBEL. Žiga Pance uspešnejši od Luke Gračnarja.

Objavljeno
14. april 2014 01.11
mpi/Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Salzburg - Hokejisti Bolzana, v pravkar končani sezoni sicer novinci v tem tekmovanju, so zmagovalci razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL, potem ko so v odločilnem petem finalnem dvoboju na gostovanju odpravili Salzburg s 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0). Obračuna je bilo konec šele po 72 minutah igre, v podaljšku pa je odločilni gol zadel slovenski reprezentant Žiga Pance.

V rednem delu so vsi štirje zadetki padli ob številčni premoči, Salzburg je dvakrat vodil, italijanski predstavnik pa je izvlekel podaljšek z izenačujočim golom Macgregorja Sharpa v 35. minuti ob kar dveh igralcih več na ledu. Vratar Luka Gračnar je domač poraz spremljal s klopi.

Ključ do uspeha zasedbe Bolzana je bil v tem, da je z razmeroma malo praskami preživela uvodno tretjino, v kateri so jo gostitelji povsem nadigrali (razmerje strelov kar 18:4), izkazal pa se je čuvaj mreže Jaroslav Hübl, ki je v celem obračunu zbral 40 obramb, Bernd Brückler na drugi strani pa 31. Italijani, ki so sploh prvo neavstrijsko zmagovalno moštvo v EBEL, so na prestolu nasledili zasedbo KAC.