EBEL: zmaji mednarodno sezono zapečatili s porazom

Hokejisti Olimpije so po slabi zadnji tretjini pokleknili na gostovanju pri Fehervarju (2:5) in vpisali deveti zaporedni poraz.

Objavljeno
21. februar 2016 22.15
J. P.
J. P.

Szekesfehervar - Hokejisti Telemacha Olimpije so se od nastopanja v tej sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) poslovili s porazom. V desetem dvoboju drugega dela v »spodnjem domu« so bili še devetič prekratki, tokrat je bila od njih na gostovanju na Madžarskem s 5:2 uspešnejša še zasedba Fehervarja. Zmaji so v drugem delu vpisali osem porazov po rednem delu, enega po kazenskih strelih, edino zmago pa so v podaljšku vknjižili že v uvodnem dvoboju pred natanko mesecem dni z VSV. Naposled je to zadostovalo za tri osvojene točke. Najboljši šesterici se iz skupine poražencev pridružujeta koroška kolektiva VSV in KAC.

Trener Bojan Zajc ni mogel računati na prvega čuvaja mreže Olivierja Roya, ki se je poškodoval predvčerajšnjim v Beljaku. Zamenjal ga je Tomaž Trelc, ki pa je moral prvič po plošček v mrežo že po 105 sekundah. V trinajsti minuti je Jure Sotlar lepo zaposlil Luko Kalana, ki je poskrbel, da sta šli moštvi na prvi odmor poravnani. V drugi tretjini so imeli Ljubljančani terensko premoč, čemur pritrjuje razmerje sproženih strelov v okvir vrat - kar 14:5 -, vendar pa se izid ni spremenil. In kar se ni posrečilo gostom, so v prvi polovici zadnjega dela s štirimi zaporednimi zadetki storili domači. Zmagovalec je bil odločen, poraz je ob številčni prednosti na ledu minuto in četrt pred koncem le še ublažil Maks Selan.

Za Olimpijine hokejiste, ki so še četrtič zaporedoma sezono v EBEL končali na zadnjem mestu, se bo sezona nadaljevala šele sredi marca, ko se bo tudi zanje začela končnica državnega prvenstva, v katerem imajo iz prejšnje sezone še neporavnane račune.

Fehervar : Telemach Olimpija 5:2 (1:1, 0:0, 4:1)

Dvorana Gaborja Ocskaya, gledalcev 3000, sodniki Kellner (Avstrija), Trilar (glavna), Zgonc (oba Slovenija), Plattner (Avstrija).

Strelci: 1:0 - Francis (Orban, Szaller, 2.), 1:1 - Kalan (Sotlar, Mušič, 13.), 2:1 - Banham (Sarauer, 43.), 3:1 - Bartalis (Kovacs, Sikorcin, 44.), 4:1 - Wehrs (Sikorcin, Kovacs, 49.), 5:1 - Koger (Wehrs, Banham, 51.), 5:2 - Selan (Nagtzaam, Ropret, 59./PP1).

Kazenske minute: Fehervar 8, Telemach Olimpija 2.