EBEL: zmaji ploščka niso znali spraviti v mrežo

Zdesetkani hokejisti Telemacha Olimpije so morali v Tivoliju premoč priznati tudi Grazu, ki je bil boljši s 3:0.

Objavljeno
05. januar 2016 23.19
J. P.
J. P.

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije so morali v 40. kolu lige EBEL še 32. na kolena. Čeravno so v zadnjem obdobju precej olepšali svojo podobo in iz prejšnjih šestih dvobojev izvlekli tri zmage, so bili tokrat na domačem ledu pod Rožnikom v dvoboju z Grazem 99ers, ki ga vodi nekdanji trener zmajev Ivo Jan, predvsem neučinkoviti (0:3), saj je tekmečev čuvaj mreže Sebastian Dahm zaklenil vrata, res pa je tudi, da so sprožili zgolj 19 strelov, gostje pa so jih kar 46. Na hudi preizkušnji je bil torej Olivier Roy, ki se je vrnil med Olimpijini vratnici.

Izid se ni spremenil vse do 46. minute. Kritična je bila predvsem prva tretjina, v kateri so varovanci trenerja Fabiana Dahlema le dvakrat ustrelili v okvir nasprotnikovih vrat, Gradčani, pri katerih si kruh služita tudi Aleš Kranjc in Sabahudin Kovačevič, pa niso izkoristili niti dveminutne prednosti celo dveh igralcev več na ledu. Izkazal se je Roy.

Zdesetkani Ljubljančani, ki so imeli tokrat ob dveh vratarjih na voljo le 14 igralcev v polju, so pokleknili šele v zadnji tretjini. Najprej sta v razmaku manj kot minute drug za drugim zadela Jonas Almtorp in Matthew Kyle Fornataro, zmago gostov pa je pet minut pred zadnjim piskom sirene ob številčni premoči na ploskvi potrdil Stephen Werner. Zmaje zdaj v petek čaka gostovanje v Celovcu, v nedeljo pa bodo v Tivoliju gostili vodilni Salzburg.

Telemach Olimpija : Graz 99ers 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki Piragić (Hrvaška), Zrnič (Slovenija), Ettlmayr, Hofftaetter (oba Avstrija).

Strelci: 0:1 - Almtorp (Zusevics, Kovačevič, 46.), 0:2 - Fornataro (Brophey, Beach, 47.), 0:3 - Werner (Woger, Poulsen, 55./PP1).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 11 + disc. kazen igre (Tavželj), Graz 99ers 10.