EBEL: zmaji praznih rok v derbiju z dna

Od hokejistov Olimpije je bil v Tivoliju s 3:2 uspešnejši Dornbirn. Ljubljančani tako ostajajo pri treh zmagah.

Objavljeno
25. oktober 2016 01.21
mpi hokej
J. P.
J. P.

Ljubljana - V dvoboju moštev z dna razpredelnice razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL) so se hokejisti Olimpije pred (312) domačimi navijači v Tivoliju nadejali četrte zmage v sezoni, a so ostali praznih rok, potem ko jih je s 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) odpravil Dornbirn, ki se je s tem s predzadnjega mesta pomaknil navzgor, mimo Fehervarja. Ljubljančani so potegnili kratko četrtič zapovrstjo, današnji tekmec jih je odpravil drugič v dobrih dveh tednih. Prihodnji izziv čaka slovenske prvake v petek, ko bodo gostovali v Beljaku.

Dvoboj se za varovance trenerja Bojana Zajca ni obetavno začel. Vratar Jeff Frazee je moral namreč že po prvem napadu gostov v 29. sekundi pobrati plošček iz mreže po strelu centra Jamesa Arniela. Ni trajalo dolgo, da so zmaji po zaslugi Gilberta Gaborja, ki je preusmeril plošček po strelu z razdalje, poravnali izid, prvo tretjino pa so končali podobno, kot so jo začeli - s prejetim zadetkom. Le 37 sekund pred odhodom na odmor je bil zanje usoden Dustin Sylvester.

V drugi tretjini se rezultat ni spremenil, v njej pa so bili, enako kot v celotni tekmi (razmerje strelov 39:29), v napadu agilnejši varovanci Dava MacQueena. Neučinkovitost pa jih je drago stala v 41. minuti, ko je Adis Alagić po lepem prodoru natančno meril pod prečko in izenačil. Da pa moštvoma ne bi bilo treba iti v podaljšek, je v 55. minuti po eni redkih napak - sicer je branil dobro - poskrbel Američan med ljubljanskimi vratnicami Frazee, ki mu je po poskusu Michaela Carusa plošček pod telesom spolzel v mrežo.

Olimpija : Dornbirn 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 312, sodniki Gruber, Nikolić (glavna), Angerer, Pardatscher (vsi Avstrija).

Strelci: 0:1 - Arniel (Siddall, Magnan, 1.), 1:1 - Gabor (Ograjenšek, Groznik, 9.), 1:2 - D. Sylvester (Schmidt, Magnan, 20.), 2:2 - Alagić (Planko, Pem, 41.), 2:3 - Caruso (Petrik, Achermann, 55.).

Kazenske minute: Olimpija 8, Dornbirn 8.