EBEL: zmaji so se znova prebudili prepozno

Po sinočnjem porazu z Dunajem so hokejisti Olimpije nocoj v Tivoliju klonili še proti Gradcu z 1:2.

Objavljeno
10. december 2013 17.52
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Ljubljana - Za hokejiste Telemacha Olimpije je ta teden močno natrpan, odigrali bodo kar štiri dvoboje EBEL. Po sinočnjem porazu proti moštvu Vienna Capitals, so nocoj na ledu v Tivoliju zmaji izgubili še proti ekipi Graz 99'ers z 1:2.

To je za Olimpijo že 23. poraz v tej sezoni in drugi v dveh dneh. Vseeno so tudi tokrat zmaji prikazali spodbudno predstavo, a se znova prebudili prepozno, ko so gostje že vodili z 2:0. Olimpija je v zadnji tretjini zadela dvakrat: po zadetku Andreja Hebarja so sodniki razveljavili gol Nicholassa Rossa.

Ljubljančani so tekmo začeli obetavno, že v 34. sekundi bi jih lahko Aleš Mušič popeljal v vodstvo, toda mreža se ni zatresla, kakor se ni tudi po prvi od dveh stoodstotnih priložnosti Gregorja Koblarja (po samostojnem prodoru) v prvi tretjini in ob prvi številčni premoči gostiteljev. Ob drugem »power playu« domačih pa je prišlo do spremembe izida, ko je obrambi ušel Manuel Ganahl in z backhandom popeljal goste v vodstvo. Drugo priložnost je imel Koblar ob novi številčni premoči, tudi tokrat ni bil dovolj natančen.

Drugi del se je začel z novo ofenzivo gostiteljev, ki spet ni obrodila sadov, umiril pa jo je Olivier Labelle, v 25. minuti je po strelu Rolanda Kaspitza iz neposredne bližine vrat plošček preusmeril plošček v mrežo. Varovanci Iva Jana so sicer še poskušali, a jim ni veliko uspevalo, Avstrijci pa niti niso kazali posebne želje po napadalnih akcijah.

Zato pa so bili v napad prisiljeni na začetku zadnjega dela, ko je bil pri domačih izključen Ross, a je Jerry Kuhn spet dokazoval, da je odličen vratar. Da je odličen igralec, pa je v 53. minuti pokazal Miha Verlič, ki je gostujoči obrambi ušel po levi strani, podal na desno vratnico, kjer Hebarju ni bilo težko znižati izid. Ljubljančani so kmalu zatem dosegli še en zadetek, ko je mrežo s strelom od daleč zatresel Ross, vendar ga je sodnik razveljavil, ker je eden od ljubljanskih napadalcev oviral gostujočega vratarja v njegovem prostoru.