EBEL: za slovo od Tivolija brez presenečenja za zmaje

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 8. kola drugega dela lige EBEL zgubili z Innsbruckom z 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).

Š. Ro., STA
tor, 16.02.2016, 21:23

Ljubljana - Tudi po reprezentančnem premoru so hokejisti Olimpije še vedno govorili o Innsbrucku. Ta je na tekmi 8. kola drugega dela odprtega avstrijskega hokejskega prvenstva gostoval v Tivoliju in zmagal s 3:0.

Innsbruck ni dovolj presenečenja, saj je imel za razliko od Ljubljančanov še nekaj teoretičnih možnosti za preboj v končnico. Zmaji so jih zapravili že pred premorom in se dve tekmi pred koncem sezone v EBEL od domačih navijačev poslovili z zadnjim porazom.

Začetek domačih ni bil slab, imeli so pobudo in več nevarnih strelov, toda naredili napako, ko so imeli na ledu igralca več. Po izgubljenem ploščku so gostje prišli do protinapada in ga, ko so bile moči že izenačene, tudi izkoristili. V nadaljevanju so Ljubljančani skušali priti do gola, a zaman, tudi v začetku druge tretjine, ko so imeli več kot minuto dva igralca več, vendar niso bili nevarni pred Andyjem Chiodom.

Zadetka za priključek tako ni bilo, so se pa pred jedrom svojih najzvestejših navijačev zmaji izkazali, ko so imeli poldrugo minuto dva igralca manj na ledu, pa niso prejeli gola, aplavz za borbenost si je prislužil predvsem kapetan Aleš Mušič.

A upe po preobratu so gostje pokopali takoj na začetku zadnjega dela, ko so, ob novi ljubljanski kazni, premagali Oliverja Roya. Dveh golov zaostanka pa domačim nato ni več uspelo ujeti, piko na i je Innsbruck postavil v 49. minuti po natančnem strelu pod prečko, v predzadnji minuti pa z igralcem manj zadel še prečko, tako da je ostalo pri 0:3.

Pred koncem zmaje čakata še dve tekmi, v petek v Beljaku in v nedeljo v Szekesfehervarju.

 

Telemach Olimpija - Innsbruck 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Dvorana Tivoli, gledalcev 400, sodniki: Gruber, Siegel (glavna), Ettlmayr, Loicht (vsi Avstrija).

Strelci: 0:1 Valdix (Ross, 3.), 0:2 Spurgeon (Hahn, Lammers, 41.), 0:3 Saringer (Bishop, Lammers, 49.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 16, Innsbruck 12.

Prijavi sovražni govor