Eric Pance ni dolgo drsal na Češkem

Slovenski hokejski reprezentant Eric Pance se je že po mesecu dni vrnil s preizkušnje pri članu češke ekstralige Kladnu.

Objavljeno
16. avgust 2013 01.23
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dovčerajšnji hokejist Telemacha Olimpije Eric Pance, ki je v prejšnji sezoni v 47 dvobojih lige EBEL prispeval 12 točk (3 goli in 9 podaj), ni dolgo drsal po češkem ledu. Sredi julija se je namreč odpravil na preizkušnjo k članu tamkajšnje ekstralige Kladnu, a so se mu pri sedmouvrščenem moštvu in četrtfinalistu pretekle sezone (njegovo mrežo brani nekdanji vratar Olimpije Jan Chabera) kaj hitro zahvalili sodelovanje in po mesecu dni prekinili pogodbo.

Mladi, 22-letni ljubljanski napadalec (v članski konkurenci je doslej branil zgolj barve Olimpije, v mladinskih selekcijah pa se je kalil tudi pri švedskem Malmöju) in slovenski reprezentant je trenutno brez delodajalca, vseeno pa Pance ne počiva. V zadnjih dneh se je namreč v družbi z Anžetom Kopitarjem, svojim starejšim bratom Žigo, ki prav tako še išče klub, in ostalimi reprezentanti, ki so trenutno še brez novega delodajalca, pripravljal na Bledu. Zagotovo pa bo imela češka ekstraliga tudi v prihodnje slovenski pridih: Blaž Gregorc je namreč obljubil zvestobo Pardubicam.