Favoritu vzeli točko, lahko bi vse tri

Po najboljši tivolski igri sezone Olimpija izgubila po kazenskih strelih.

Objavljeno
31. december 2015 00.25
Hokej HDD Telemach- Olimpija proti Moser Medical Graz 99ers. Igralec Olimpije Koblar Gregor v napadu. V Ljubljani 6.1.2015
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Hokejisti Olimpije so ob slovesu od mučnega leta, v katerem so ostali brez naslova državnih prvakov, na lestvici EBEL pa so čvrsto prikovani na dnu, navijačem v Tivoliju ponudili najlepšo tekmo zadnjih mesecev. Proti favoritu iz Linza so izgubili po kazenskih strelih. Že jutri, na novega leta dan, bodo ob 17.30 zmaji gostili Fehervar.

Resda si je Olimpija dva večera pred sinočnjo predstavo na Tirolskem z zmago priborila lepo popotnico za vrnitev domov in sploh zadnjo tivolsko tekmo v tem koledarskem letu, a prav pretiranega optimizma na tribunah v pričakovanju novega izziva le ni bilo zaznati: na nasprotni strani je namreč stal Linz, izjemno kakovostno moštvo, skupaj s Salzburgom že dolgo zasluženo na vrhu lestvice EBEL.

»Toda verjamem v naše moštvo, čigar značaj zares občudujem in se mu prav priklanjam za dosedanji pristop. Vsi vemo, kako močan je Linz, a vnovič bomo štartali na zmago,« nam je pred tekmo med drugim v daljšem posebnem pogovoru, ki ga bomo objavili v ponedeljkovem Delu, omenil klubski predsednik Marko Popovič.

In dejansko so nato predsednikove besede občudovanja hokejisti v zeleno-belih dresih potrdili tudi na ledu. Dasiravno so že v 4. minuti ostali brez svojega prvega aduta, vratarja OIivierja Roya, ki si je v gneči pred vrati poškodoval ramo in ob pomoči soigralcev ter zdravniške oskrbe zapustil ledeno ploskev, so nadaljevali preudarno, zelo zbrano, disciplinirano, zveste privržence pa povrhu dvignili na noge po imenitnem protinapadu, ki ga je z mojstrsko potezo za vodilni gol sklenil Gregor Koblar. Naključni obiskovalec v prvih dvajsetih minutah zagotovo ne bi opazil razlike med udarnim favoritom ter zadnjeuvrščenim moštvom lestvice, povrhu domači zmaji niso popuščali.

Resda so gostje po pičlih 21 sekundah drugega dela Olimpijino uvodno prednost z golom izenačenja izničili, toda to gostiteljem ni vzelo volje: še naprej so bili bolj aktivni kot favorizirani Avstrijci, občinstvo si je bilo iz minute v minuto bolj enotno: tako dobre igre domačih hokejistov v tej sezoni na tivolskem ledu še ni bilo! Ko pa je Jure Sotlar z mladostniško predrznostjo iz mrtvega kota ukanil vratarja tekmecev za 2:1, sanje o skalpu velikega tekmeca niso bile več prepovedane. Bližje je bil 3. domači gol kot pa novo izenačenje, a v dramatični končnici so si ga gostje priigrali 24 sekund pred koncem – 2:2!

V podaljšku gola ni bilo, pri kazenskih strelih pa zmajem plošček ni hotel v mrežo Linza, gostje pa so se veselili prednovoletne zmage.