Jeseničani presenetljivo dobili prvo tekmo finala

Hokejisti Jesenic so na prvi tekmi državnega prvenstva v Ljubljani s 3:1 premagali Telemach Olimpijo. Druga tekma bo v soboto.

Objavljeno
09. april 2015 21.05
Posodobljeno
09. april 2015 21.27
Hokej Olimpija:Jesenice
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Jesenic so na prvi tekmi finala državnega prvenstva v Ljubljani presenetili Telemach Olimpijo s 3:1.

Branilci naslova iz Ljubljane so si na današnji domači tekmi privoščili velik spodrsljaj in niso upravičili vloge favoritov proti Jesenicam, ki so v tej sezoni nastopale v drugorazrednem tekmovanju INL.

Jeseničani so za prvi šok v ljubljanskem moštvu poskrbeli že v 52. sekundi, ko so dosegli vodilni gol. Strelec je bil Marjan Manfreda, ki je z leve strani premagal Miiko Wiikmana. Olimpija je v prvih dvajsetih minutah sprožila več strelov proti nasprotnikovim vratom (13:11), vendar so bili vsi njeni poskusi jalovi in ostalo je pri minimalnem vodstvu gostov.

Olimpijine težave so se povečale v 22. minuti, ko je z igralcem manj prejela drugi gol. Strelec prvega gola Manfreda je z desne strani podal pred gol, kjer se je dobro znašel Sašo Rajsar in plošček potisnil v mrežo. Ekipi sta v drugem delu po enkrat zadeli okvir vrat, pri Jeseničanih je bil to Andrej Židan, pri Olimpiji pa Anže Ropret. Gostje so imeli ob koncu kar 45 sekund dva igralca več na ledu, česar pa niso izkoristili.

Domačini so vse do 57. minute neuspešno napadali, nato pa je zadel Tom Zanoški in svojemu moštvu vlil nekaj upanja. Olimpija je ob koncu tekme v upanju na izenačenje napadala tudi brez vratarja, kar je v 60. minuti izkoristil Miha Pesjak in zaokrožil uspešen večer Jeseničanov.

Druga tekma finala bo v soboto ob 19. uri na Jesenicah.

Mušič: Morali se bomo morali prilagoditi

»Nismo mogli zadeti, njihov vratar je bil odličen. Dobro igrajo pozicijsko, srednjo tretjino dobro zapirajo, dobro stojijo v obrambni. Vidi se, da Nik že dolga leta sodeluje v reprezentanci in je podoben sistem uvedel pri njih. Malo se bomo morali prilagoditi, to je recept za naslednjo tekmo. Poskušali smo, imeli smo več od igre, a na žalost nismo zadeli,« je po tekmi povedal kapetan Olimpije Aleš Mušič.

Brus: Pristop in disciplina odločila tekmo

»Pristop in disciplina sta odločila tekmo, videli smo, da je rezultat nizek, dolgo smo držali ničlo. Tudi vratar je odlično 'podržal', izkoristili smo svoje priložnosti. Hiter gol lahko zmede nasprotnika, nas pa je malo dvignil. Olimpija je nekajkrat dobro pritisnila, a smo v obrambi dobro oddelali, pomagal pa je še vratar in vsi fantje si zaslužijo pohvale,« je bil po tekmi vesel član Jesenic Miha Brus.

Finale DP, prva tekma

Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

(Zanoški 57.; Manfreda 1., Rajsar 22., Pesjak 60.)