Olimpija dobila prvi finalni obračun z Jesenicami

Hokejisti Tilie Olimpije so na prvi tekmi finala državnega prvenstva s 6:4 premagali Acroni Jesenice.

Objavljeno
26. marec 2012 17.32
Posodobljeno
26. marec 2012 18.23
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Prvo tekmo finalne serije državnega prvenstva so dobili hokejisti Olimpije, ki so v Tivoliju s 6:4 premagali Jeseničane in v zmagah povedli z 1:0.

Ljubljančani so odlično začeli, v drugi tretjini vodili že s 3:0, a so se jim gostje z Gorenjske približali in se vrnili v igro. Tudi v zadnjem delu je že kazalo na prepričljivo ljubljansko zmago, toda Jeseničani so se znova vrnili in skušali izsiliti podaljšek. V zadnjih sekundah je nato piko na i za zeleno-bele vendarle postavil Justin Taylor.

Zmaji so tako na prvi tekmi upravičili vlogo favorita. Za seboj imajo precej bolj uspešno sezono, po kateri se zasluženo nadejajo tudi naslova državnega prvaka. Naslov sicer branijo Jeseničani, ki so lani ekspresno prišli do naslova s 4:0 v zmagah.

Zmaji že po nekaj sekundah do vostva

Prva finalna tekma je postregla s pestrim začetkom, Ljubljančani so namreč že v prvi minuti povedli z golom Aleša Mušiča. Toda tudi Jeseničani so imeli v prvih minutah kar nekaj priložnosti, najlepšo je zapravil Bendik, ko se je sam znašel pred Pintaričem. Gostje bi lahko izenačili še prek  Puse in Pretnarja, a namesto njih so mrežo spet zatresli Ljubljančani. Taylor je v 14. minuti z igralcem več povišal na 2:0, ko se je njegova podaja izza gola odbila od Fikrtove drsalke v mrežo. Hughes je imel v zadnji minuti prve tretjine na voljo kazenski strel, vendar je njegov poskus Fikrt zaustavil.

Jeseničani ulovili priključek

V drugi trejini so zmaji hitro še povišali vodstvo. V 26. minuti je po podaji Erica Panceta zadel Matej Hočevar. Toda izid 3:0 so Jeseničani hitro omilili. Že v naslednji minuti so izkoristili igralca več na ledu, po strelu Benedika pa je plošček za hrbet Pintariča preusmeril Pusa. Gol je gostom dal veliko novega elana, saj so zaigrali veliko odločneje in v 30. minuti znova zatresli mrežo.Tokrat je po podaji Puse zadel Hafner in tako Jeseničane vrnil v igro. V 36. minuti je Žiga Pance z lobom z modre črte presenetil Fikrta, vendar zadel prečko.

Zmago potrdili šele v zadnjih sekundah

V zadnjem delu znova ni manjkalo preobratov. V 44. minuti je za vodstvo z dvema goloma prednosti zadel Brock McBride, še v isti minuti, pa je domače do ponovnega najvišjega vodstva na tekmi popeljal Žiga Pance. Goste je igro z dvema goloma vrnil Bendik. Za potrditev zmage je dve sekundi pred koncem srečanja v prazno mrežo zadel Justin Taylor.

Finalista DP bosta igrala na tri zmage, drugi dvoboj bo v sredo na Jesenicah, tretji pa v petek spet v Ljubljani.

Finale DP, prva tekma:

Tilia Olimpija - Acroni Jesenice 6:4 (2:0, 1:2, 3:2)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 1500, sodniki: Dremelj, Fajdiga (glavna), Rakovič, Zrnič (vsi Slovenija).
* Strelci: 1:0 Mušič (Vedlin, Hughes, 1.), 2:0 Taylor (Hughes, 14.), 3:0 Hočevar (E. Pance, 26.), 3:1 Pusa (Berčič, Bendik, 27.), 3:2 Hafner (Pusa, 30.), 4:2 McBride (E.Pance, Cvetek, 44.), 5:2 Ž. Pance (44.), 5:3 Bendik (Pusa, Ankerst, 48.), 5:4 Bendik (Pretnar, Ankerst, 48.), 6:4 Taylor (Mušič, 60.).
* Kazenske minute: Tilia Olimpija 14, Acroni Jesenice 12.