Finale NHL: Pingvini z golom v zadnji minuti dobili prvo tekmo

Na prvi tekmi velikega finala lige NHL je Pittsburgh na domačem ledu s 3:2 premagal San Jose. Odločilni gol je dal Nick Bonino.

Objavljeno
31. maj 2016 09.41
NHL/
Š. Ro.
Š. Ro.

Pittsburgh - Začel se je veliki finale severnoameriške hokejske lige NHL, prvo tekmo serije, ki bo odločala o prvaku sezone 2015/16 pa so dobili hokejisti moštva Pittsburgh Penguins. Na domačem ledu so s 3:2 premagali moštvo San Jose Sharks in povedli z 1:0 v zmagah.

Bryan Rust je gostitelje povedel v vodstvo v 13. minuti, le 62 sekund kasneje je Conor Sheary poskrbel za 2:0. Gostje iz Kalifornije, ki so prvič v 25-letni zgodovini kluba prišli do finala, so v srednji tretjini z goloma Tomasa Hertla v 24. in Patricka Marleauja v 39. minuti izenačili. Za veselje 19.000 gledalcev v razprodani dvorani je poskrbel Nick Bonino, ki je pozno, v 58. minuti, po podaji Krisa Letanga poskrbel za zmagoviti gol. »Podal mi je natančno na palico, to je Tanger odlično odigral. To ni bil najtežji strel, a vseeno sem uspel premagati vratarha,« se je veselil Bonino.

Pri Pingvinih je blestel tudi vratar, novinec Matt Murray, še zlasti v zaključku tekme, ko so Morski psi z igralcem več še lovili izenačenje. »Uspelo mu je nekaj velikih obramb proti Jou Thorntonu. Vedno se dvigne, ko ga ekipa potrebuje,« so ga hvalili soigralci. Na drugi strani je bil po številu obramb še bolj uspešen Martin Jones, ustavil je 38 strelov.

Trener San Joseja Peter DeBoer ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev, ki so nekajkrat samo stali in gledali hitro igro Pingvinov. »Domači so bili boljđe moštvo in to moramo do naslednjič popraviti,« je dejal. Druga tekma za Stanleyjev pokal 2015/16 bo na sporedu v sredo, prav tako v Pittsburghu.

NHL, finale, 1. tekma:

Pittsbugh Penguins - San Jose Sharks 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)