EBEL: poraz Ljubljančanov, končnica se izmika

Zmaji so v Dornbirn pripotovali močno zdesetkani, brez Kuhna, Hebarja, Korena, Rossa, Mušiča, Pesjaka in Lebra.

Objavljeno
24. februar 2014 17.46
Posodobljeno
24. februar 2014 17.45
suhadolnik hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dornbirn - Po 23-dnevni olimpijski prekinitvi je bilo danes spet vroče na ledenih ploskvah razširjenega avstrijskega prvenstva (EBEL). Pred končnico morajo moštva po hitrem postopku - od danes do nedelje - odigrati še štiri kola, začetek pa za slovenskega prvaka Telemach Olimpijo ni bil spodbuden. Ljubljančani so morali še tretjič v sezoni na gostovanju priznati premoč Dornbirna, ki je bil boljši s 4:1, v zagovor zmajem pa je potrebno podčrtati, da so, v primerjavi s prejšnjimi obračuni, nastopili izrazito zdesetkani.

V prestopnem roku so namreč izgubili kar štiri pomembne igralce, dva domača obraza in dva tujca. Andrej Hebar in Gal Koren sta se namreč preselila k slovaškemu ekstraligašu Zvolenu, Nick Ross bo sezono končal pri članu serie A Asiagu, čuvaj mreže Jerry Kuhn pa se je pridružil slovenskemu reprezentantu Mitji Robarju pri nemškem prvoligašu Krefeldu.

Za nameček sta današnji dvoboj izpustila tudi obolela Aleš Mušič in Miha Pesjak, pa tudi Rok Leber, ki je moral odsedeti še zadnjo tekmo suspenza, k sreči pa se je v kader po pretečeni kazni vrnil vsaj nepopustljivi Pascal Morency. V vratih zmajev je začel Aleš Sila, prvič je bil v kadru na članski preizkušnji v EBEL tudi Tomaž Trelc, zadnje branilsko mesto pa je zapolnil golobradi Kristjan Čepon.

S tem porazom si je Olimpija pošteno priprla (oz. domala že zaprla) vrata v končnico, v kateri sta izpraznjeni še dve mesti, ki pa ju bodo Ljubljančani ujeli le še po čudežu. Poraz tako močno zdesetkane ekipe je bil kajpak pričakovan, da je bil tudi zaslužen, pa zgovorno govori podatek o razmerju strelov, 35:16 v korist Dornbirna. Edini gol za goste je sicer vpisal Matej Hočevar, ki je na 1:2 znižal, ko je imela Janova čera že skoraj pol minute dva igralca več na ledu. Tudi gostitelji so dvakrat zadeli ob številčni premoči, enkrat pa tudi v prazno mrežo.

DORNBIRN : TELEMACH OLIMPIJA 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Strelca: 1:0 - Aquino (Sonne, Mink, 11.), 2:0 - D'Alvise (Jarrett, 23. - PP1), 2:1 - Hočevar (Ograjenšek, 26. - PP2), 3.1 - Aquino (Mink, Arniel, 35. - PP1), 4:1 - Magnan-Grenier (60. - EN).

Telemach Olimpija: Sila, Trelc; Macaulay, Laplante, Pance, Verlič, Morency; Cvetek, Grahut, Koblar, Pešut, Ograjenšek; Dervarič, Erman, Ropret, Hočever, Zdešar, Groznik, Sotlar, Čepon.