Hokej: slovo zmajev z grenkim porazom

Hokejisti Telemacha Olimpije so na gostovanju v Gradcu pokleknili tudi v zadnjem dvoboju te sezone v EBEL.

Objavljeno
02. marec 2014 13.46
Posodobljeno
02. marec 2014 15.50
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Gradec - Hokejisti Telemacha Olimpije so se od razširjenega avstrijskega prvenstva EBEL (seveda zgolj za to sezono) poslovili v slogu celotne sezone: s porazom na gostovanju pri moštvu Graz 99ers, ki je mirno zmagalo s 6:2. Varovanci trenerja Iva Jana so sicer bolje začeli in prvi zadeli, kar pa jim ni pomagalo, saj so nato gostitelji do vrha napolnili njihovo mrežo. Ljubljančani, ki so se v petek s hudim porazom v obračunu s KAC (0:5) poslovili tudi od najzvestejših domačih, tivolskih pristašev, danes niso znali popraviti vtisa iz neposrečene sezone, ki so jo - enako kot njihov današnji tekmec - končali še pred izločilnimi boji.

Trener Ivo Jan tokrat ni mogel računati na branilca Igorja Cvetka in Damjana Dervariča, zato pa je še zadnjič v zeleno-belem dresu zaigral posojeni »medved« Kenny MacAulay, ki se v torek vrača v Kanado, kjer bo stal ob strani noseči ženi. Prvi vratar je bil kajpak vnovič Aleš Sila, njegova zamenjava pa - drugič v karieri - Blaž Zore.

POTEK DVOBOJA

Zmaji so začeli navdahnjeno in dokazali, da se niso prišli zgolj branit. Obrestovalo se jim je že v deseti minuti, ko je tekmečevega čuvaja mreže Sebastiana Stefaniszina ukanil najučinkovitejši igralec Olimpije Miha Verlič z že svojim jubiljenim dvajsetim golom v sezoni. To je spodbodlo domače, da so še bolj pritisnili na plin in že pred prvim odhodom na odmor izenačili. Izkazal se je njihov prvi napad, piko na i je z golom postavil Joshua Soares.

Razmerje strelov v uvodnem delu je potrjevalo izenačenost nasprotnikov (11:9), tudi v drugi tretjini ni bilo nič kaj bistveno drugače (7:5), a kaj, ko je plošček iz sedmih poskusov kar dvakrat našel pot v ljubljansko mrežo. Svoje moštvo je v vodstvo popeljal Roland Kaspitz, ob koncu tretjine pa je zmajem hrbet obrnila tudi sreča, saj so tretji gol prejeli v zadnji sekundi, uspešen je bil branilec tretjega napada Patrick Coulombe.

Zadnji del pa je bil v popolni domeni gostiteljev (razmerje strelov kar 16:8), kar so kronali tudi s tremi goli, enega od njih se je veselil tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt, ki je nedavno okrepil moštvo iz Gradca in v tretjem poskusu z njim vendarle vpisal prvo zmago. Poraz je deset minut pred zadnjim piskom sirene nekoliko omilil Rok Leber, a kaj, ko je moral Sila nato po drugem uspešnem poskusu Soaresa še šestič po plošček v mrežo. Še zanimivost: prav nobeden od kar osmih golov na tekmi ni padel ob številni premoči katere od ekip.

Četa Iva Jana je torej sezono končala na predzadnjem mestu lige EBEL, zgolj pred Innsbruckom. Glede na kolobarjenje v igralskem kadru, njene vrste so se namreč med olimpijskim premorom precej razredčile, česa drugega niti ni bilo realno pričakovati.

GRAZ 99ERS : TELEMACH OLIMPIJA 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)

Strelci: 0:1 - Verlič (Mušič, 10.), 1:1 - Soares (Latendresse, Lefebvre, 17.), 2:1 - Kaspitz (Ganahl, Lassen, 29.), 3:1 - Coulombe (Lemieux, Reinthaler, 40.), 4:1 - Coulombe (Ganahl, Kaspitz, 42.), 5:1 - Kuralt (47.), 5:2 - Leber (Pance, Ropret, 50.), 6:2 - Soares (Latendresse, Scalzo, 55.).

TELEMACH OLIMPIJA: Sila, Zore; LaPlante, MacAulay, Verlič, Mušič, Morency; Erman, Groznik, Ropret, Leber, Pance; Grahut, Čepon, Koblar, Pešut, Ograjenšek; Pesjak, Zdešar, Hočevar, Sotlar.