Hokej: V KHL tudi Gal Koren

Domžalčan Gal Koren bo v elitni ruski hokejski ligi nastopal kot član zagrebškega Medveščaka.

Objavljeno
03. julij 2013 14.13
cropix*Medvescak - Olimpija
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Zagreb – Pesničan Jan Muršak, po novem član Amurja Habarovska, ne bo edini slovenski hokejist, ki si bo v prihodnji sezoni kruh služil v najmočnejši ligi stare celine, ruski KHL. Pridružil se mu bo tudi 21-letni Domžalčan Gal Koren, ki je podaljšal pogodbo z novopečenim članom ruskega celinskega prvenstva, zagrebškim Medveščakom.

Koren je član medvedov od leta 2011, v preteklih dveh sezonah pa je v dresu hrvaškega predstavnika igral tudi v EBEL in na 90 tekmah prispeval osem golov in sedem podaj. Koren, ki ima dvojno državljanstvo (tudi hrvaškega), je letos krstno oblekel tudi dres slovenske članske izbrane vrste (prej je bil stalni član mlajših selekcij) in na SP zaigral v zadnjih dveh dvobojih risov, ni pa se vpisal med strelce. Kot zelo perspektiven igralec sodi tudi med kandidate za nastop na OI v Sočiju. Svojčas je bil mladi napadalec tudi član moštva Kelowna Rockets v WHL, še prej pa se je brusil v nemški mladinski ligi pri zasedbi Jungadler Mannheim.

Korenu se sicer v KHL obeta obilna minutaža, saj morajo imeti klubi v vsakem dvoboju v igralskem kadru vsaj dva obraza, mlajša od 22 let. Zaenkrat kaže, da bo Domžalčan v zagrebškem kolektivu zasedel mesto četrtega centra. Medveščak ima zaenkrat pod pogodbo že 15 igralcev.