Hokejisti zbrali 7000 € za socialno ogrožene olimpijce

Dan slovenskega hokeja je imel tudi dobrodelni pridih, zbirali so namreč sredstva za socialno ogrožene slovenske olimpijce.

Objavljeno
19. marec 2014 18.16
acr*Dan hokeja
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Dan pred odhodom slovenske izbrane vrste na zanjo izjemno uspešne 22. zimske olimpijske igre v Sočiju je dvorana Tivoli gostila Dan slovenskega hokeja, tekmovalno prireditev z dobrodelnim pridihom, na kateri so zbirali sredstva za Klub slovenskih olimpijcev, predvsem tistih socialno najbolj ogroženih. Skupaj so zbrali 7000 evrov.

Ob bogatem spremljevalnem programu sta bili glavni vrhunec prireditve dve preizkušnji. Na prvi so se igralci z največ naslovi državnega prvaka pomerili s selekcijo fantov iz lige INL, na drugi pa so člani olimpijske izbrane vrste prekrižali palice s hokejisti, ki so sodelovali na »domačih« olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu.

Ves izkupiček od prodaje vstopnic in prostovoljnih prispevkov je bil namenjen socialno ogroženim olimpijcem, ki so nas navduševali in razvajali pred časom. Slavnostno so celotni znesek izročili predsedniku Slovenske olimpijske akademije Miru Cerarju, predala sta mu ga prvi mož Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič.