Hrušica Kings: »Bomo pa v soboto praznovali!«

Več kot tisoč navijačev je v Kopitarjevem domačem kraju spremljalo boj LA Kingsov in NJ Devilsov za prestižni pokal.

Objavljeno
07. junij 2012 08.15
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Hrušica – Več kot tisoč navijačev, ki so ponoči na Hrušici spremljali četrto finalno tekmo za Stanleyev pokal, danes zjutraj po koncu tekme ni odhajalo domov pretirano zaskrbljenih, ker moštvu LA Kings slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja ni uspelo zmagati.

Tako kot za dežjem vedno posije sonce, tako bo tudi za porazom prišla zmaga, je po tekmi razložil Joža Anderle, starosta jeseniškega hokejskega navijanja, ki je noč s številnimi Hrušičani, Jeseničani in drugimi podporniki slovenskega NHL zvezdnika Anžeta Kopitarja raje prebedel. Kot je dejal, je iz postelje vstal zato, da bi občutil navijaško vzdušje na Hrušici. In je imel kaj občutiti.

Hrušica je namreč med tekmo dihala z Anžetom Kopitarjem, skandirala njegovo ime, vzdihovala ob zapravljenih priložnostih njegove ekipe ter navdušeno pozdravljala obrambe vratarja ekipe LA Kings Jonathana Quicka. Niso manjkali niti z navijaškimi rekviziti opremljeni in v dres z Anžetovo enajstico odeti navijači. Aleksander Jernejc, hokejski zanesenjak iz Podmežakle, je bil eden od oblečenih v Anžetov dres, za nameček pa je še svoj avto opremil z znakom LA Kings ter bil tako tarča in zanimanje številnih fotografov.

Bomo pa v soboto praznovali, se kljub porazu ni pustil zmotiti Aleksander Jernejc, ki je še dodal, da je za spremljanje vrhunskih dosežkov Anžeta Kopitarja vredno noč prebedeti in ga tudi s prisotnostjo na Hrušici in spremljanjem televizijskega prenosa v družbi navijačev podpirati.

Bo že danes padla odločitev o zmagovalcu finalne serije, so se spraševali navijači po drugi tretjini. Upanje, da bi tudi na Hrušici slavili, je sredi zadnje tretjine in po golu v mreži LA Kingsov najprej zamrlo ter se spet prebudilo po izenačenju, pri katerem je podajo prispeval Hruščanski idol. Nekaj minut kasneje je bilo jasno, da danes LA Kingsi pač niso bili boljši in da bodo najbolj zagreti navijači na Hrušico spet prišli v soboto, ko bo na sporedu še peta finalna tekma končnice NHL.

Matej Kejžar, predsednik Kulturno-športnega društva Hrušica, ki je organiziral prireditev, je pojasnil, da so finalne tekme svojega sokrajana želeli pogledati skupaj in v prijetni družbi, kar pa je preraslo vsa njihova pričakovanja. »Že po prvi tekmi mi je bilo jasno, da bo šotor premajhen za vse«, je razlagal Kejžar in se že ubadal z mislimi na novo hokejsko noč in vročico, ki se tako kot na drugi strani Atlantika in v skoraj deset tisoč kilometrov oddaljenem Los Angelesu, tudi na Hrušici niti za malenkost ni ohladila.

Za vse tiste, ki se po koncu tekme in kljub rani uri še niso odpravili domov ali pa v službo, so si na koncu priboljšek izborili še navijači. Hokejsko tekmo na Hrušici so namreč spremljali tudi člani znane zasedbe Čuki, ki pa se kljub porazu niso predali slabi volji in na prošnjo navijačev razprli meh in zaigrali.

Veselja, torej, še konec ni, / domov se ne mudi, ...