Hud spodrsljaj Jesenic v DP

Hokejski državni prvaki so morali v Podmežakli na kolena pred kranjskim Triglavom (1:2).

Objavljeno
21. november 2017 00.17
J. P.
J. P.

Jesenice - Državni prvaki, hokejisti SIJ Acronija Jesenic, so si privoščili hud spodrsljaj v državnem prvenstvu. Pred 208 gledalci v domači Podmežakli so morali namreč prvič v sezoni na kolena, z 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) je bil od njih boljši fanatično borbeni kranjski Triglav, ki je zdaj pri šestih zmagah in treh porazih.

Železarji so v dvoboj vstopili v močno prevetreni zasedbi, brez nekaterih nosilcev igre. Manjkala sta oba tujca, kanadski čuvaj mreže Clarke Saunders in finski napadalec Markus Piispanen, pa tudi branilci Andrej Tavželj, Miha Logar, Aleksandar Magovac in napadalec Miha Brus. Vendar pa to ne opravičuje njihove razprodaje ugleda.

Gostitelji so resda bolje začeli in v 13. minuti vodili po zadetku branilca Davida Planka, ki je unovčil številčno premoč na ploskvi. Kranjski zasuk je v 28. minuti z golom za izenačenje začel Žan Zupan, pet minut pred koncem dvoboja pa je Marka Vlahoviča matiral še Luka Logar, ko je imel Triglav igralca več na ledu. V zmagovalni vrsti se je med vratnicami izkazal Žan Us, še v minuli sezoni član Jesenic.