IIHF suspendirala dva Latvijca

Vitalijs Pavlovs in Ralf Freibergs sta bila med OI v Sočiju pozitivna na dopingu in sta si prislužila kazen Mednarodne hokejske zveze.

Objavljeno
29. april 2014 16.27
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Lozana - Disciplinska komisija Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je suspendirala dva latvijska hokejista, Vitalijsa Pavlovsa in Ralfa Freibergsa, ki sta bila pozitivna na dopinških testih med olimpijskimi igrami v Sočiju.

Vitalijs Pavlovs si je zaradi pozitivnega vzorca s sledmi metilheksaneneamina prislužil leto in pol kazni, na ledene ploskve se bo lahko vrnil po 30. oktobru 2015. Član Dinama iz Rige se je sicer branil, da ni namenoma jemal prepovedanih sredstev, temveč da jih je zaužil s prehranskimi dodatki, ki jih je vso sezono jemal z dovoljenjem klubskega in reprezentančnega zdravniškega osebja. Pri IIHF so upoštevali, da je hokejist sodeloval pri preiskavi in da je sprejel pozitiven test, zato so mu namesto dvoletne kazni prisodili 18-mesečno prepoved nastopanja.

Kaznovan je bil tudi njegov reprezentančni soigralec Ralf Freibergs, ki pa je zoper teste vložil pritožbo in prejel začasen suspenz, tako da tudi on ne bo smel igrati na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Belorusiji.

Latvija bo na svetovnem prvenstvu v skupini B, v kateri so še Finska, Rusija, ZDA, Švica, Nemčija, Belorusija in Kazahstan.