Ivo Jan do nedelje zagotovo prvi mož klopi

Hokejisti Telemacha Olimpije vstopili v izjemno zahteven teden štirih tekem.

Objavljeno
29. oktober 2013 11.44
Telemach Olimpija- HBC Sudtirol.Trener Ivo JanV Ljubljani,25.10.2013
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Ljubljana – Za hokejiste v EBEL v tem tednu ni počitka. Do nedeljske prekinitve in nato številnih pripravljalnih reprezentančnih tekem bodo igrali kar štiri kola za točke odprtega avstrijskega prvenstva, pred Olimpijo je drevi zahtevno gostovanje na Moravskem.

Tako pogled na lestvico kot vtis o predstavah ljubljanskega moštva jasno kaže, da je sleherna točka za zmaje v tem delu sezone uspeh. Tako so v Tivoliju že zamenjali trenerja, za zdaj ni nikakršne nevarnosti, da bi tudi Ivo Jan v dneh pred omenjeno prekinitvijo ostal brez vloge glavnega trenerja. Igralci namreč ne skrivajo, da je slačilnico napolnil z novo energijo, nekaj sprememb je obrodilo prve sadove, resda pa moštvo omejenih zmožnosti le stežka uprizori podvig.

Tako včerajšnji sestanek Jana z Matjažem Sekljem, že dolga leta alfo in omego vseh ključnih potez tivolskega kluba, ni prinesel pretirano glasnega alarma, temveč le željo, da bi bil po koncu nedeljskega niza izjemno zahtevnih tekem (danes v Znojmu, v četrtek v Celovcu, dan pozneje v Gradcu in nato za konec v Tivoliju s češkim tekmecem) pogled na seštevek točk vendarle drugačen od današnjega …

In četudi je do konca uvodnega dela, 12. januarja, še kopica preizkušenj, je najbrž slehernemu realnemu poznavalcu razmerij v EBEL jasno, da Olimpije ne bo med elitno šesterico, ki si bo takrat zagotovila vizum za končnico. Zato morajo v Tivoliju danes razmišljati predvsem o mirnem nadaljevanju sezone v pisarni, kjer pri najnižjem proračunu lige in izpadu dohodkov ob izstopu iz tekmovanja večnih tekmecev z Jesenic ni rožnate prihodnosti. Nabiranje točk na ledu pa bo očitno odločilno od 17. januarja, ko se bo začel kvalifikacijski del za izločilni del sezone. Slednjega zmaji niso dočakali že v prejšnji sezoni, najbrž bi bilo drugače, če bi bi bil takrat z njimi do konca tekmovanja Jan Muršak. Ki ga je sinoči s tribun v Zagrebu spremljal tudi Ivo Jan in si le mislil, kako drugače bi bilo danes na avtobusu za v Znojmo, če bi bil med potniki tudi štajerski Jagr!

Pari 18. kola; danes, 18.30:
Znojmo – Telemach Olimpija; 19.15: Graz 99ers – Fehervar, Salzburg – Dornbirn, Linz – Innsbruck, Vienna Capitals; 19.45: Bolzano – KAC.