Jagr še nima dovolj: podaljšal še za sezono

Češki hokejski superzvezdnik Jaromir Jagr je pri 43 letih še za sezono podaljšal z moštvom Floride.

Objavljeno
13. april 2015 00.42
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

New York - Sijajni, a precej priletni češki napadalec Jaromir Jagr še ne razmišlja o pokoju. Pri svojih zrelih 43 letih je še za eno sezono podaljšal pogodbo z moštvom Florida Panthers v najmočnejši hokejski ligi na svetu NHL.

Jagr se je na Florido preselil šele konec februarja, ko ga je iz svojega moštva izpustil New Jersey. V novi sredini je do konca rednega dela sezone v 20 tekmah zbral 6 golov in 12 podaj. »Sijajen vodja je in pravi zgled našim igralcem. Super je, da nam je uspelo doseči dogovor s takšnim zvezdnikom,« je po podaljšanju dejal direktor ekipe Dale Tallon. Jagr bo v svoji morda zadnji sezoni v karieri zaslužil 3,5 milijona dolarjev plus nagrade v obliki različnih bonusov.

Čeh je s Panterji v tej sezoni ostal brez končnice, a je kljub temu optimističen pred nadaljevanjem svoje kariere. »Vesel sem, da so me poslali sem. Nisem vedel, da je ekipa tako dobra in tako dobro organizirana. Veliko ljudi je mislilo, da bom po teh 20 tekmah odnehal, toda ti mladi hokejisti so zame pravi izziv. Kar pomladil sem se. Ta ekipa ima prihodnost. Upam, da bom tudi jaz del nje,« je po podpisu nove pogodbe dejal češki zvezdnik.

Ta je na večni lestvici najboljših strelcev v ligi NHL trenutno na 4. mestu, zbral je 722 golov in 1080 asistenc. Pred njim so le legendarni Wayne Gretzky, Mark Messier in Gordie Howe. Jagr igra v najmočnejši hokejski ligi na svetu od davnega leta 1990, v svoji karieri je nosil drese Pittsburgha, Washingtona, New York Rangers, Philadelphie, Bostona, Dallasa, New Jerseyja in Floride.