Jeglič in Tičar prideta naknadno

Hokejska napadalca bosta izpustila začetek reprezentančnega zbora na Bledu in se pridružila šele na turnirju v Innsbrucku.

Objavljeno
07. februar 2016 13.13
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovensko moško hokejsko reprezentanco jutri čaka začetek skupnih priprav na Bledu, kjer bo izbrana vrsta osta le dva dni, nato pa bodo risi pod taktirko selektorja Nika Zupančiča odpotovali v Innsbruck na razmeroma močan turnir evropskega izziva, na katerem se bodo od četrtka do sobote udarili z Avstrijo, Francijo in Slovaško.

Na Bledu bodo naši fantje pogrešali dva močna napadalna aduta Žigo Jegliča in Roka Tičarja, soigralca pri bratislavskem Slovanu, reprezentančno vodstvo je namreč ugodilo prošnji njunega delodajalca, tako da se bosta soigralcem pridružila šele na Tirolskem. Na prošnjo člana lige KHL, zagrebškega Medveščaka, bo zbor izpustil tudi čuvaj mreže Gašper Krošelj, namesto katerega je Zupančič že vpoklical Matijo Pintariča, ki si kruh služi pri francoskem Dijonu.

Februarski zbor bo sicer zadnji pred aprilskimi pripravami za svetovno prvenstvo skupine B, na katerem se bodo Slovenci med 23. in 29. aprilom borili za vrnitev med svetovno hokejsko elito.