Jeseničani dominirali, a izgubili (VIDEO)

Hokejski podprvaki so morali v Podmežakli premoč priznati drugi zasedbi KAC, ki je bila po podaljšku boljša z 2:1.

Objavljeno
14. avgust 2016 02.41
mpi*Hokej
J. P.
J. P.

Jesenice - Hokejski državni podprvaki, igralci SIJ Acronija Jesenic, so morali v svoji prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono, v kateri bodo nastopali v sveže nastalem tekmovanju AHL, na kolena pred drugo zasedbo KAC, ki je bila po podaljšku boljša z 2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0). Odločilni gol je v 64. minuti prispeval Adis Alagič.

Na tribunah dvorane Podmežakla je ognjeni krst prevetrene jeseniške zasedbe, ki jo vodi selektor Nik Zupančič, spremljalo blizu petsto privržencev, ki pa na delu niso mogli videti okrepitve z one strani meje, obolelega Martina Oražeja, se je pa po prihodu iz Kanade moštvu pridružil in tudi že zaigral napadalec Shane Heffernan.

Na ledni ploskvi je dominirala domača ekipa, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov - kar 41:19 v njeno korist, kljub vsemu pa zmaga ni ostala doma. Železarji so zadeli prvi, v 34. minuti je celovškega čuvaja mreže Tomaža Trelca ukanil najboljši jeseniški strelec v zadnjih dveh sezonah Sašo Rajsar, ki je izkoristil lepo podajo Marjana Manfrede tik pred gol.

Podaljšek je v 48. minuti po protinapadu izsilil Kevin Schettina, ki je končno spravil na kolena dotlej zelo zanesljivega vratarja Žana Usa, že v rednem delu pa bi lahko zmago doma zadržal Luka Kalan, ki pa je dve minuti pred koncem tretje tretjine namesto nasprotnikove mreže zatresel zgolj vratnico.