Jeseničani junaki celjske drame

Železarji izenačili, odločala bo tretja polfinalna tekma hokejskega državnega prvenstva.

Objavljeno
22. marec 2016 01.18
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Celje – Mesto ob Savinji je doživelo poseben hokejski večer, v dramatičnem podaljšku pa so jo bolje odnesli državni prvaki z Jesenic (2:1; 1:0, 0:1, 0:0 – 1:0; Ejup, Sodja; Kastelic) in v letošnjem polfinalu izid v zmagah izenačili na 1:1. O finalistu med Celjem in Jesenicami bo tako odločala tretja tekma v Podmežakli, natančnega termina še ni, a najbrž bo tekma odločitve bodisi v četrtek bodisi v nedeljo.

Tisoč vnetih in prav glasnih domačih navijačev je sinoči že od uvodnih minut dihalo za prvo uvrstitev rumeno-modrih v hokejski finale, pred železarji pa je bila tekma usode o tej sezoni – poraz bi zaklenil dveri Podmežakle, hokeju zapriseženi železarski kraj bi ostal brez finala ...

V dinamični predstavi sta povrhu v vratih kraljevala učenca kranjske hokejske šole, pri domačem moštvu je bil zanesljiv Rok Stojanovič, med železarji pa Žan Us. Slednji so zabili vodilni gol 5,8 sekunde pred koncem prve tretjine, Celjani so hitro izenačili. Nato pa je šele podaljšek dal zmagovalca, v drugi minuti je Urban Sodja priigral Jeseničanom tekmo št. 3.

Olimpija pa se je pričakovano že uvrstila v finale. Sinoči je v Zalogu še drugič ugnala Slavijo, tokrat zanesljivo z 8:1 (0:0, 5:0, 3:1; Koren, Mušič po 2, Koblar, Kalan, Pešut, Tavželj; Grošelj).