Jeseničani le še korak od zvezdice

Hokejisti Olimpije se tudi v drugi finalni tekmi DP niso proslavili z obrambo, ki je dovolila šest zadetkov (3:6).

Objavljeno
09. april 2017 23.47
Hokej
J. P.
J. P.

Jesenice - Hokejisti SIJ Acronija Jesenic potrebujejo v finalni seriji zgolj še eno zmago, da naslov državnega prvaka vrnejo v svojo vitrino. Potem ko so že v prvem večnem derbiju pod Rožnikom do vrha napolnili mrežo Olimpije (10:5), so bili učinkoviti tudi danes pred 2740 zvestimi navijači v Podmežakli in Ljubljančanom vnovič, še v drugo, prepričljivo sneli skalp, tokrat s 6:3. Morda že odločilna prihodnja tekma (moštvi namreč igrata na tri zmage) bo v sredo ob 19.15 v Tivoliju.

Prvi so zadeli zmaji v deveti minuti prek Črta Snoja, nato pa so gledalci v manj kot dveh minutah videli kar tri gole. Izenačil je Sašo Rajsar, tehtnico na domačo stran zgolj 51 sekund pozneje nagnil Žan Jezovšek, varovanci Bojana Zajca pa so potrebovali le 49 sekund za novo izenačenje, za katerega je zopet poskrbel Snoj. Da so šli »železarji« na prvi odmor s prednostjo, je bil zaslužen Aleksander Magovac. V drugi tretjini so gostje pritisnili, Jeseničani pa prvi zadeli prek Marjana Manfrede, toda na odgovor je bilo treba počakati pičle četrt minute.

Na 3:4 je po hudem spodrsljaju Nejca Berliska znižal Žiga Pešut. In tu se je Olimpiji ustavilo, saj v drugi polovici dvoboja ni zadela več. V 43. minuti je mojstrski prodor Luke Kalana, ki je še v minuli sezoni nosil ljubljanski dres, z zadetkom kronal Tadej Čimžar, medtem ko je drugo jeseniško zmago v zadnji minuti z uspešnim strelom v prazno mrežo (in še ob igralcu več) potrdil Jaka Ankerst. Poraženci niso mogli zasukati poteka tudi zato, ker so morali prevečkrat na klop za kaznovane, na kateri so od 27. minute naprej presedeli dvanajst minut.

»Začetek je bil podoben prvi tekmi. V odprti igri nas je polna dvorana malo potegnila, malo preveč smo tvegali in dobili preveč golov glede na tekmečeve priložnosti. Druga tretjina je bila spodobna, a je po vodstvu s 4:2 padla zbranost in smo Olimpiji dovolili vrnitev v igro. Bilo je zahtevneje, a moram pohvaliti fante, ki so zadnji del odigrali zelo zrelo in Ljubljančanom dopustili malo strelov. Potem pa je igra stekla in dvoboj smo spravili pod streho. Naredili nismo še nič, imamo dve zmagi, a za naslov potrebujemo tri,« je opravljeno za STA ocenil jeseniški trener Nik Zupančič.

»Dvakrat smo izgubili, a iskra upanja še ostaja na prihodnji tekmi v Ljubljani, na kateri bomo storili vse za zmago. Še posebej prejšnjič smo puščali preveč prostega prostora pred vrati. A manjka dodana vrednost, reakcije, česar s treningi ne moreš dobiti. Naša osnovna težava je, da delamo prekrške, ker zamujamo,« pa je zmajeval z glavo strokovnjak na Olimpijini klopi Bojan Zajc. 

 

SIJ ACRONI JESENICE : OLIMPIJA 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2740, sodniki Zrnič, Fajdiga (glavna), Arlič, Rojko.

Strelci: 0:1 - Snoj (Planko, Uduč, 9.), 1:1 - Rajsar (Oraže, 13.), 2:1 - Jezovšek (Kalan, 14.), 2:2 - Snoj (Zajc, 17.), 3:2 - Magovac (Rajsar, Ankerst, 17.), 4:2 - Manfreda (30.), 4:3 - Pešut (Bussieres, K. Čepon, 30.), 5:3 - Čimžar (Kalan, 43.), 6:3 - Ankerst (Sotlar, Magovac, 60./PP1+EN).

Kazenske minute: SIJ Acroni Jesenice 4, Olimpija 12.