Jeseničani po preobratu še naprej brez poraza

Hokejisti Jesenic so na tekmi 8. kola alpske lige premagali Feldkirch in še naprej ostajajo brez poraza v tem tekmovanju.

Objavljeno
16. oktober 2016 00.55
Š. Ro.
Š. Ro.

Jesenice - Hokejisti Jesenic ostajajo neporaženi v alpski ligi, tokrat so s 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pred domačimi gledalci premagali Feldkirch.

Srečanje se nikakor ni začelo po okusu domače ekipe. Feldkirch je v svoji prvi priložnosti, v prvi akciji na tekmi zadel in povedel. Christoph Draschkowitz je nekoliko presenetil obrambo Jesenic in povedel goste v vodstvo ter poskrbel za  šok v Podmežakli. V 13. minutu je vodil že z 2:0, potem ko so gostje izkoristili igro z igralcem več.

Pot k preobratu Gorenjcev pa je začel Marjan Manfreda v 34. minuti. Jeseničani so v drugi tretjini pritiskali, zadeli tudi vratnico, preden je prišel čas za domače veselje. Le malo pred iztekom kazni gostom je Manfreda poslal plošček pod prečko. Zadetek je Jeseničanom dal krila, akcije so se vrstile. Vratarja Bernharda Bocka je naposled na napačni nogi ujel Luka Kalan in poskrbel za izenačenje.

Tudi v zadnji tretjini priložnosti ni manjkalo. V 42. minuti je Shane Heffernan zaokrožil po tretjini gostov, podal do Žana Jezovška, ki je sprožil, ploščku pa je pot spremenil Kalan in zadel za vodstvo, Podmežakla pa se je naposled veselila nove zmage.

Jeseničani so po osmi zmagi na osmih tekmah kajpak ostali na vrhu lestvice.

SIJ Acroni Jesenice : FBI VEU Feldkirch 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 750. Sodniki: Sternat, Kamšek, Bedynek, Arlič.

Strelci: 0:1 Draschkowitz (Stanley, Winzig, 1.), 0:2 Mairitsch (Draschkowitz, Lindgren, 14., PP1), 1:2 Manfreda (Rajsar, Berlisk, 34., PP2), 2:2 Kalan (Heffernan, Berlisk, 36., PP1), 3:2 Kalan (Heffernan, Jezovšek, 43.)

Kazenske minute: Jesenice 8 (2, 4, 2), Feldkirch 12 (2, 10, 0)

Streli na gol: Jesenice 21 (7, 14, 14), Feldkirch 19 (11, 8, 14)

SIJ Acroni Jesenice: Us, Stojanovič, Oraže, Logar, Sotlar, Rodman, Pance, Kranjc, Cerkovnik, Sodja, Rajsar, Manfreda, Jeklič, Berlisk, Heffernan, Kalan, Jezovšek, Jeklič, Tarman, Brus, Glavič, Tomaževič. Trener: Nik Zupančič.