Jeseničani v podaljšku izvlekli »podaljšek«

Prva finalnistka hokejskega DP je Telemach Olimpija, njeni tekmeci bodo bodisi Jeseničani bodisi Celjani.

Objavljeno
22. marec 2016 00.15

Ljubljana - Prva finalistka hokejskega državnega prvenstva je Telemach Olimpija, ki je tudi v drugem polfinalnem obračunu z 8:1 (0:0, 5:0, 3:1) odpravila Playboy Slavijo, uspešna je bila že tudi v prvem (3:0). Danes so Založani vzdržali do 27. minute, dotlej je namreč Jakob Raišp ostal nepremagan, nato pa je moral že do drugega odhoda na odmor petkrat po plošček v mrežo. Pri zmajih se je med strelce vpisalo šest hokejistov, častni zadetek za gostitelje je dosegel Sebastjan Grošelj.

Precej bolj zahtevno polfinalno delo pa imajo branilci naslova, igralci SIJ Acronija Jesenic, ki so morali v prvem obračunu v Podmežakli celo na kolena pred ECE Celjem (0:3), na povratni tekmi pa so izid v zmagah izenačili šele v podaljšku (2:1). Za olajšanje Gorenjcev je namreč v 62. minuti poskrbel Urban Sodja, odločilni tretji dvoboj bo (najverjetneje) v četrtek na Jesenicah. Šest sekund pred koncem prve tretjine je za vodstvo prvakov poskrbel Damir Ejup, ob številčni premoči na ledu je izenačil Nejc Kastelic, potem ko je nekdanji železar Tomo Hafner zatresel okvir vrat. Jeseniški vratar Žan Us je zbral kar 40 obramb.

Risi začeli priprave

Dober mesec dni pred začetkom hokejskega svetovnega prvenstva skupine B je priprave začela slovenska izbrana vrsta, v Kranju pa vadijo tisti igralci, ki so že končali klubske sezone. Naloga, ki čaka rise na Poljskem (nasproti jim bodo stali Avstrijci, Italijani, Japonci, Korejci in gostitelji), bo zavoljo spremenjenega načina napredovanja še posebej zahtevna, dodatno pa so jo otežile še poškodbe nekaterih ključnih igralcev, tudi kapetana Jana Muršaka, vendar pa, kot poudarja selektor Nik Zupančič, so poškodbe sestavni del hokeja in se zato ne velja prepuščati črnogledim napovedim.

V tem in prihodnjem tednu - torej pred uradnim zborom, ki bo čez dva tedna - bodo na kranjskem ledu svojo pripravljenost pilili Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič, Rok Tičar, Jan Urbas, Klemen Pretnar, Gašper Krošelj, Jakob Milovanovič, Jurij Repe in Nik Simšič, selektorju pa je v tem času na pomoč priskočil tudi kranjski Triglav, ki bo posodil vratarja, branilca in tri napadalce. Risi bodo v sklopu priprav odigrali tudi štiri dvoboje: 8. aprila v Zagrebu s Hrvaško, štiri dni pozneje povratni obračun z istim tekmecem, 16. aprila na Jesenicah z Japonsko in 20. aprila v Budimpešti z Madžarsko.